BIZIT 2022

Sony povećava očekivani godišnji profit

Sony je nakon jakog drugog kvartala povećao očekivani godišnji operativni profit na rekordni novo, a povećanje iznosi 30 procenata. Uspeh Sony-ja je pretežno zasnovan na popularnim igrama i rastućom potražnjom za njihovim gejming servisima.

PCPress.rs Image

Očekivani godišnji profit je povećan sa prethodno procenjenih 670 milijardi jena na 870 milijardi jena (7,7 milijardi dolara).Prema podacima, 25 analitičara se ranije saglasilo da će godišnji profit Sony-a iznositi 796,4 milijarde jena. Poslovni prihodi ove japanske kompanije za igre i elektroniku porasli su za 17%, na 239,5 milijarde jena u kvartalu od jula do septembra. Očekivanja većeg rezultata su se pojavila nakon što je Nikkei business daily objavio da Sony drugu godinu za redom beleži rekordni profit i premašuje očekivanja.

Prodaja njihove pet godina stare konzole, PlayStation 4 je u padu, ali to je nadoknađeno velikim gejming hitovima kao što su „God of War“ koji je objavljen u aprilu i Marvelov “Spider-Man“ , koji je objavljen u septembru.  Pored toga, PlayStation Plus servis ima sve veći broj pretplatnika, dok se na japanskom tržištu mobilinih igara Sony video igrica „Fate/Grand Order“ još uvek odlično prodaje.

Pročitajte i:  Sony završava kupovinu Bungie-a

Sony je povećao očekivani profit i za odeljenje poluprovodnika, gde spadaju i senzori za slike, sa 120 milijarde jena na 140 milijarde jena. Iako globalno tržište pametnih telefona stagnira, potražnja za senzorom za slike koji proizvodi Sony je još uvek velika, naročito sa povećanjem broja telefona sa više kamera.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,