BIZIT 2022

Sony se diči prodajom sistema za virtuelnu realnost

Sony-jev pokušaj da ostvari proboj u domenu virtuelne realnosti se ispostavio velikim uspehom, ako je suditi po prodajnim brojkama. Kompanija je saopštila da je prodala 4,2 miliona PSVR sistema virtuelne realnosti, otkad je počela prodaja tog sistema tokom 2016. godine.

PCPress.rs Image

Predstavljen inicijalno po veoma povoljnoj ceni, sistem namenjen vlasnicima PlayStation 4 konzole je impresionirao veliki broj igrača, koji su dobili mogućnost da uživaju u virtuelnoj realnosti bez enormnih troškova sistema koji su bili i po nekoliko puta skuplji na PC platformi. Kada se na to dodaju enormni troškovi za PC hardver koji je bio potreban da “tera” VR naslove na PC računarima, sasvim je jasno zašto se tako veliki broj korisnika odlučio za PS4 ili PS4 Pro konzole u kombinaciji sa PSVR sistemom.

Prvi milion je prodat već do februara 2017. godine. Međutim, ono što posebno impresionira jeste što prodaja nije stala nakon toga, već ima određenu konstantu koja je rezultovala time da je do 3. marta ove godine širom sveta prodato čak 4,2 miliona PSVR sistema.

Pročitajte i:  Sony najavljuje PlayStation Stars, program lojalnosti za igrače

PCPress.rs Image

Kako procenjuje Statista, Sony je na taj način dominantan igrač u prostoru VR tehnologija. Na drugom mestu je Oculus VR, koji je u vlasništvu Facebook-a, a na trećem mestu je Vive, sistem koji je osmislio i promovisao HTC. Dok PC-bazirani VR sistemi u poslednje vreme pomalo lutaju između gejminga, poslovnih i marketinških primena, dotle je Sony fokus na gejmingu, te se najavljuju nove PlayStation VR igre, među kojima i No Man’s Sky Beyond. Više informacija možete pronaći na zvaničnom kompanijskom blog-u.

Izvor: Bit-tech

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,