PC Press Studio

SpaceX Starship test raketa kao Twitter atrakcija

Elon Musk već neko vreme deli ilustracije na kojima je najnovija SpaceX Starship raketa, da bi na svom Twitter nalogu konačno podelio i fotografiju finalnog proizvoda.

PCPress.rs Image

Nije tajna da SpaceX već neko vreme radi na letelici Starship, ali se do sada pojavilo malo ilustracija koje bi ukazivale na to kako će brod izgledati kada svi radovi budu privedeni kraju. Elon Musk je odlučio da to promeni, te je na svoj Twitter nalog prvo postavio ilustracije koje prikazuju kako će letelica izgledati kada bude bila završena. Nakon nekoliko nedelja u kojima su zainteresovani mogli da vide samo skice, na Twitter-u se konačno pojavila i fotografija koja dokazuje da je raketa završena, te podatka koji kaže da se već nalazi na poziciji za lansiranje u Teksasu.

PCPress.rs Image

Nova raketa je prethodno bila poznata kao „BFR“, a zamišljeno je da putnike ponese na put u kosmos, oko Meseca, i sve do Marsa. Musk je već ranije objavio da bi sa testiranjem rakete trebalo da se počne već 2019, u okviru takozvanih „vertikalnih letova“, gde bi raketa trebalo da se lansira u kosmos, da bi se brzo nakon toga ponovo spustila na Zemlju. Tokom test letova će se, kako je objavio Musk, upotrebiti tri motora sledeće “Raptor” generacije, koji će, kako se veruje, omogućiti da raketa bezbedno poleti, te da se bezbedno spusti natrag na Zemlju.

Pročitajte i:  Nokia planira da postavi 4G Internet na Mesecu

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,