Spoj tehnologije, sporta i zdravlja – Huawei Watch GT 4

U modernoj eri u kojoj živimo, podsticaj je izuzetno važan. U dobu u kom smo sa svih strana “bombardovani” raznim nadražajima i sadržajima, pitanje je kojoj ćemo se aktivnosti prikloniti. Veoma je lako prepustiti se sedenju za ekranom, kauč aktivnostima, zapustiti se u fotelji. Stoga je veoma važno imati dodatni podsticaj na fizičku aktivnost.

PCPress.rs Image

Kompanija Huawei je sprovela istraživanje koje je pokazalo da korisnici i te kako umeju da usvoje zdrave navike uz odgovarajući podsticaj i uvid u sopstvene aktivnosti. Ostaje pitanje kako i kojim putem to učiniti. Veoma logičan odgovor bi bio da bi idealno bilo kada bismo imali sopstvenog asistenta. Nekoga ko bi nas pratio, zapisivao šta radimo, kako provodimo vreme, klasifikovao rezultate u različite kategorije i stoga nam pomogao da steknemo uvid u sopstvene navike, čega često nismo ni svesni. Koliko sedimo, koliko ležimo, koliko kalorija (ne) trošimo, da li smo aktivni, sve su to izuzetno bitne stavke o kojima često možemo dosta saznati od treće strane.

Naravno, kako je i teorijski i praktično nemoguće da to obavlja neka druga osoba, a i pitanje je koliko bi to mogla precizno da učini, ostaje ono što nam omogućava moderna tehnologija. Odgovor na ove dileme donosi pametni sat, uređaj koji nas prati po ceo dan, koji nam je na ruci, stiže s gomilom senzora koji mere naše aktivnosti, analizira ih, klasifikuje, daje preporuke i savete kako da budemo aktivniji, upozorava gde detektuje probleme s našim zdravljem ili snom, te podstiče na fizičke aktivnosti i vežbu, podržavajući naizgled neiscrpnu listu vežbi koje možemo raditi svakodnevno kako bismo ostali u formi.

Pročitajte i:  Huawei lansirao nove pametne uređaje u Dubaiju

Prema pomenutom istraživanju, čak 90% korisnika pametnih satova je zahvaljujući svom uređaju usvojilo barem jednu novu zdravu naviku. Istovremeno, zdravlje predstavlja najvažniji motiv i razlog zbog koga se većina vlasnika pametnih satova opredelila za kupovinu – čitavih 84%. Drugim rečima, možemo da zaključimo da jedno vuče drugo, odnosno da želja za vođenjem zdravijeg života usmerava korisnike ka kupovini pametnih satova, a da potom posedovanje pametnog sata podstiče promenu navika na bolje.

Sve ovo svedoči o velikoj ulozi koju tehnologija ima u omogućavanju zdravog životnog stila. Dovoljno je pogledati mogućnosti koje ima nova serija Huawei Watch GT 4 pametnih satova. Njen fokus je upravo na obilju fitnes funkcija i mogućnosti praćenja zdravstvenih parametara. Zahvaljujući unapređenim senzorima, broj koraka, pređena daljina, puls i SpO2 parametri se prate s velikom preciznošću. Health community služi razmeni informacija s najbližima – uglavnom, članovima porodice – pa se tako mogu dobijati informacije o zdravstvenom stanju člana porodice. TruSeen 5.5+ senzor otkucaja srca, TruSleep 3.0 senzor za praćenje sna i disanje, SpO2 senzori prate brojne zdravstvene parametre, a novinu predstavlja praćenje menstrualnih ciklusa. Tu je i podrška za pregled unosa kalorija.

Pročitajte i:  SAD povlači licence Intela i Qualcomma za prodaju čipova kompaniji Huawei

Pametni sat stiže s podrškom za praćenje preko 100 sportova i fizičkih aktivnosti. Bez obzira da li želite da igrate fudbal ili košarku, trčite, šetate se, vežbate u teretani ili plivate, Watch GT 4 će biti tu da vas podrži i isprati u toj aktivnosti. Pri tome, kompatibilan je sa svim platformama i uređajima, bilo da se povezuje s Android ili iOS operativnim sistemom, odnosno mobilnim uređajem. Zahvaljujući naprednim funkcijama za praćenje zdravstvenog stanja i fizičke aktivnosti, Huawei Watch GT 4 predstavlja idealan gedžet koji će vam pomoći da steknete zdrave navike.

Facebook komentari: