Zebra

Spotify Kids: Aplikacija prilagođena dečjim potrebama

Spotify lansira novu aplikaciju pod imenom Spotify Kids, a zamišljena je kao siguran prostor u okviru kojeg deca mogu da istražuju i zavole muziku.

Aplikacija je sa radom krenula 30. oktobra na području Irske, i uključuje oko šest hiljada naslova, od kojih je svaki pažljivo proveren, kako bi se utvrdilo da li odgovara dečjim potrebama. Kada su mlađa deca u pitanju aplikacija je ograničena na Disney naslove, pesme o dinosaurusima i priče za decu, dok starija deca dobijaju i pop hitove izvođača kao što su Taylor Swift, Ariana Grande i Bruno Mars. Numere se, naravno, pre svega proveravaju po pitanju jezika i reči koje ne odgovaraju dečjim ušima, a diskvalifikovani su i sadržaji koji pevaju o oružju i nasilju. Izbor pesama zavisi i od regiona u kojem se korisnik nalazi, budući da se liste kreiraju i na osnovu onoga što je popularno u određenoj oblasti.

Aplikacija traži pretplatu na Spotify Premium Family paket, koji košta 14,99 dolara mesečno, te Spotify Kids nema reklame, što je opcija koja je dostupna samo korisnicima koji plaćaju. Pretpostavlja se da će svi roditelji koji već imaju Spotify nalog preuzimati i Kids aplikaciju, a kako bi svojoj deci obezbedili bezbedno okruženje za muzički razvitak, pa kompanija očekuje uspeh kada je novi dečji proizvod u pitanju.

Pročitajte i:  Spotify ažurira desktop i web aplikacije 

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,