Stogodišnja elektrana kao farma za rudarenje kriptovaluta

Jedna elektrana u Sjedinjenim Američkim Državama, sagrađena pre više od 100 godina, sačuvana je od rušenja zahvaljujući rudarenju i kriptovalutama.

PCPress.rs Image

Elektrana Old Rainbow, koja se nalazi u Montani, postoji već 110 godina, a nedavno je od regulatornih tela dobila dozvolu koja joj omogućava da postane kripto-farma. Oprema za rudarenje bi za sada trebalo da se nađe u samo jednom delu zgrade, a postoje i planovi o proširenju, ali u skladu sa tim koliko projekat bude bio uspešan. Mašine će biti u funkciji 24 sata dnevno, 365 dana u godini, a poznavaoci ističu da je slučaj pomalo ironičan, budući da je stara elektrana u stvari hidroelektrana koja je ranije bila zadužena za proizvodnju čiste energije, da bi se sada pretvorila u prostor za mašine koje energiju nemilosrdno troše.

PCPress.rs Image

Eksperti ističu da bi i za rudarenje u budućnosti mogla da se koristi energija reke u čijoj se blizini elektrana nalazi, što bi značilo veliku uštedu, dok ljubitelji spomenika sa druge strane ističu da će nova namena zgradu sačuvati od promena, a sa njom i delić priče o istoriji obnovljive energije.

Pročitajte i:  Twitter, Elon Musk i prevare s kriptovalutama

Izvor: The Next Web

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,