Srpski Content Insights dobio investiciju od 1,1 milion evra

Još jedna potvrda kvaliteta srpskih startapa stigla je u vidu investicije od 1,1 milion evra za projekat Content Insights. Investitori su  VC fond North Base Media, bugarski NEVEQ i Eleven.

Content Insights je startap koji se bavi kreiranjem metrike za bolje ocenjivanje sadržaja na sajtu, a trenutno ga koristi 30 redakcija ioko 400 novinara, a investicija će biti uložena u proširenje tima I razvoj samog projekta.

ci_finalno

Članovi Content Insights tima su Dejan Nikolić, Dragutin Miletić i Ilija Suša. Oni ističu da sadašnja metrika koju koriste redakcije, ali i oglašivači nije dobra jer Page Views ne znači kvalitetno novinarstvo i željenu ciljnu publiku.  Content Insights nudi upravo naprednu evaluaciju novinara i sadržaja.

“Content Insights ne prikazuje statistike page-views i sličnih metrika i samim tim odvikavamo redakcije od korišćenja prevashodno prodajnih metrika u proizvodnji i merenju učinka sadržaja. Uveli smo editorial metrike poput Article Reads (da li je i dokle članak pročitan), Attention Time (vreme tokom kojeg je čitalac angažovan u konzumiranju sadržaja),Readership (broj lojalnih čitalaca) kao i sam Content Performance Indicator, algoritam koji je praktično motor cele aplikacije.”

U cilju daljeg proširenja tima Content Insights zapošljava u Novom Sadu na sledećim pozicijama:

Senior Backend Java Developer

Senior SQL Developer – Data Insights/Analytics

Senior Frontend JavaScript Developer

Junior Research Analyst

Ekipi Content Insights želimo puno uspeha u daljem radu.

Pročitajte i:  Startap klinika: Pošto dobra Prodaja?

Izvor: Startit

Facebook komentari:

Tagovi: , ,