ASUS ROG Flow

Šta donosi ovogodišnja Noć muzeja?

Ove godine ceo svet obeležava kraj Prvog svetskog rata, od kojeg je prošao ceo jedan vek, a Srbija spada u grupu onih koji su iz Velikog rata izašli kao pobednici. S tim na umu, ovogodišnja kulturna manifestacija, koja se organizuje u Beogradu od 2005. godine, Noć muzeja, se održava pod sloganom „Pobede i Pobednici“.

Posetioci će 19. maja od 17h pa sve do sat iza ponoći imati priliku da obiđu muzeje, galerije i brojne ustanove kao što su Umetnički paviljon „Cvijeta Zuzorić“, Muzej Jugoslovenske Kinoteke, Muzej nauke i tehnike, galerija ULUS, Konaku kneginje Ljubice, Muzej anatomije čoveka Medicinskog fakulteta, Anatomski muzej Fakulteta Veterinarske medicine, na više od šezdeset lokacija širom grada. Sve lokacije koje su relativno blizu jedna drugoj, su grupisane po zonama kojih ima sedam, a sve u cilju bržeg i lakšeg snalaženja. Takođe, celokupan program je podeljen po turama, kako bi se zadovoljili posetioci sa različitim interesovanjima i starosne dobi. Koju ćete turu odabrati, istorijsku, savremenu, dečiju ili neku drugu, zavisi isključivo od vaših afiniteta.

Kao i ranijih godina posetioce očekuje mnoštvo novih lokacija čiji će programi ekskluzivno biti otvoreni za posetioce u okviru Viasat History ture Neispričane priče Noći muzeja. Tu se nalaze Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“ koja za posetioce premijerno otvara spomen-kuću i biblioteku našeg čuvenog intelektualca Vojislava Jovanovića Maramboa, kuća porodice Veljkovića, Narodna biblioteka Srbije, najstarija psihijatrijska ustanova u ovom delu Evrope Doktorova kula, a sedam decenija postojanja Zastava filma biće proslavljeno u holu Vojnog muzeja.

Ulaznice za sva dešavanja u Noći muzeja mogu da se kupe na svim prodajnim mestima Eventim-a po ceni od 450 RSD, a jedna karta važi za po jedan ulazak na sve lokacije u Beogradu. Kao i svake godine, karta Noći muzeja važi kao vozna isprava u Beogradu na svim linijama javnog prevoza na dan manifestacije od 16 časova pa sve do ponoći. „Moja staza“ je aktuelni servis na sajtu manifestacije gde svi posetioci mogu da isplaniraju svoju šetnju kroz muzeje 19. maja. Kreirana lista može biti podeljena sa prijateljima na društvenim mrežama ili odštampana kao lični podsetnik.

Facebook komentari:
HR specijalno izdanje

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , , , ,