TrendMicro

Šta treba znati u vezi sa novim ažuriranjem za Windows 11

Skoro godinu dana nakon što je Microsoft lansirao svoj vodeći Windows 11, tehnološki gigant je zvanično predstavio svoje prvo veliko ažuriranje operativnog sistema. Ažuriranje, koje je besplatno dostupno za trenutne korisnike Windows 11, objavljeno je u utorak u više od 190 zemalja. Mnoge nove funkcije odražavaju Microsoft-ovu viziju budućnosti hibridnog rada.

windows 11

Windows 11 postao najkorišćeniji OS Microsofta

Microsoft je objavio da je Windows 11 najkorišćenija verzija Windows-a u njegovoj istoriji, a novo ažuriranje ima za cilj da unapredi rad na daljinu. Na primer, nova alatka pod nazivom Smart App control koristi AI da blokira pokretanje zlonamernih ili nepouzdanih aplikacija na uređajima. Microsoft naziva Windows 11 najbezbednijom verzijom operativnog sistema do sada.

Ostale promene uključuju poboljšanja programa Snap layouts koji pomaže ljudima da optimizuju pregled ekrana kada treba da imaju više aplikacija ili dokumenata ispred sebe u isto vreme. Takođe uvodi funkciju „Fokusne sesije“ i „Ne uznemiravaj“ kako bi se smanjile smetnje koje vas odvlače od zadatka. Kada započnete novu fokusnu sesiju, ona će aktivirati funkciju Ne uznemiravaj koja utišava sva obaveštenja i isključuje značke na traci zadataka.

Pročitajte i:  Dostupna je iCloud Photos integracija za Windows 11

Meni Start se takođe osvežava, uključujući bržu i precizniju funkciju pretraživanja i nove načine prilagođavanja menija. Takođe su sada dostupne kartice u File Explorer-u, za koji je Panai rekao da je to bio najtraženiji upit od korisnika Windows-a.
U međuvremenu, nova alatka pod nazivom Windows Studio Effects pomaže da se poboljšaju video i audio pozivi koristeći AI tehnologiju koja filtrira pozadinsku buku, kao što su kosilice i bebi plač, i zamagljuje pozadinske objekte. Takođe suptilno podiže oči govornika kako bi izgledalo kao da direktno gleda u kameru tokom video poziva.

Microsoft takođe uvodi neke od svojih ranije najavljenih funkcija pristupačnosti, uključujući titlove uživo na nivou celog sistema koji automatski generišu titlove iz bilo kog oblika audio sadržaja u operativnom sistemu Windows 11, i ažuriranje Natural Voices for Narator, koje bliže odražava prirodne obrasce govora i pomaže pri čitanju dokumenata ili pregledanju veba.

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *