ERP 2024

Šta znamo za sada o Samsung Galaxy S10 i Galaxy S10 + telefonima

Samo nekoliko sati nakon što su se pojavili online prvi „zvanični“ press renderi Galaxy S10 + 31. januara, iz WinFuture-a su dobili dodatne slike kako regularnog Galaxy S10 tako i njegove veće verzije u svim bojama koje će se pojaviti u Evropi.

PCPress.rs Image

Potvrđujući informacije, renderi sugerišu da će i Galaxy S10 i Galaxy S10 + biti dostupni u novoj boji pod nazivom „Prism White“, pri čemu je glavni beli podton u kombinaciji sa plavim i ljubičastim nijansama koje se presijavaju. Time se stvara prilično jedinstveni završni efekat koji je sličan onom koji je Huawei popularizovao prošle godine.

Pored ove neobično bele boje, postojaće takođe nova zelena varijanta. To, međutim, nije popularni Emerald Green ton koji je Samsung ranije koristio na Galaxy S6 modelu. U stvari, boja zapravo izgleda više kao Emerald Green ton koji je Huawei izbacio prošlog oktobra sa Mate 20 Pro.

Nije iznenađujuće da će se ovim dvema bojama pridružiti i Samsung-ov uobičajeni crni model u Evropi. Zanimljivo je, međutim, da nema ni traga ljubičastim i sivim modelima koji su ranije bili u opticaju. Umesto toga, jedina druga boja koju Samsung navodno priprema je plava, ali, prema izveštaju, ta boja neće biti odmah dostupna. Naravno, dostupnost u drugim regionima bi mogla da se razlikuje.

PCPress.rs Image

Uzimajući u obzir dizajn koji je Samsung odabrao za svoje najnovije flagship modele, oba modela koriste horizontalni raspored kamera sa zadnje strane nalik na Galaxy Note 9 model. Kod Galaxy S10 modela, međutim, dodata je i treća kamera.

Pročitajte i:  Apple dodaje upozorenja za iPhone  

Prema prethodnim informacijama koje su dospele u javnost, glavni senzor će ličiti na onaj koji je pronađen na prošlogodišnjim Galaxy flagship telefonima. To znači da korisnici treba da očekuju kameru od 12 MP s promenljivim otvorom blende koja može drastično da poboljša fotografiju u uslovima slabog osvetljenja kada je to potrebno.

Drugi senzor, za koji se kaže da ima rezoluciju od 13 MP, očigledno će stići zajedno sa telefoto objektivom. Slično kao i kod prethodnih Samsungovih flagship modela, ova kamera bi trebalo da bude sposobna za 2x optički zum, mada nadogradnja na 3x optički zum još uvek nije isključena.

PCPress.rs Image

Novi senzor od 16 MP će kompletirati zadnju strana kada su kamere u pitanju, koji je opremljen širokougaonim objektivom. Trenutno tačni detalji ovog senzora ostaju nejasni. Ipak, on će omogućiti korisnicima da uhvate mnogo više stvari na svojim slikama. Samsung će možda predstaviti i funkciju sličnu LG-u, pri čemu korisnici mogu istovremeno da fotografišu koristeći sve tri kamere.

Dve poslednje karakteristike koje vredi pomenuti su dvobojni LED blic i monitor otkucaja srca na poleđini telefona koji su smešteni jedan pored drugog i usklađeni sa položajem tri kamere. Kada je reč o prednjoj strani kod oba uređaja, Samsung je ponovo opremio svoje flagship modele sa zakrivljenim AMOLED ekranima. Ovaj put, ipak, izgledaju malo drugačije.

Pročitajte i:  Veštačka inteligencija u fokusu: promovisana nova linija inovativnih kućnih aparata, televizora i pametnih zvučnika kompanije Samsung

Stari Infinity displeji su prošlost a na njihovom mestu su novi Infinity-O ekrani u kompletu sa izuzetno tankim bočnim okvirima, tankim gornjim okvirima i drastično smanjenim donjim okvirima. Tu se nalaze i ultrazvučni skeneri za otisak prsta na ekranu kao i rupice za kameru u gornjem desnom uglu. Međutim, Galaxy S10 ima klasičan kružni oblik selfi kamere, dok se Galaxy S10 + može pohvaliti oblikom pilule, koji takođe ima i Time-of-Flight senzor. Ovaj Samsung-ov flagship model trebalo bi da podrži prepoznavanje lica i takođe može da ponudi bolje selfi fotografije.

PCPress.rs Image

Zaokruživanje eksternog paketa Galaxy S10 i Galaxy S10 + je namenski Bixby taster, dugme za kontrolu jačine zvuka i taster za uključivanje. Oba pametna telefona uključuju i zvučnik sa donje strane, 3,5 mm ulaz za slušalice i USB Type-C ulaz.

Pored vrhunske spoljašnjosti, Samsungov flagship model će takođe imati i neke impresivne interne karakteristike. U SAD-u, Qualcomm-ov Snapdragon 855 će biti u uređaju dok će evropski modeli dobiti Samsungov Exynos 9820.

Očekuje se da će oba modela imati 6 GB RAM-a i 128 GB memorije. Ako to nije dovoljno, evropski potrošači bi takođe trebalo da dobiju mogućnost da kupe model od 8/512 GB. Galaxy S10 + varijanta sa 1 TB memorije i 12 GB RAM-a će takođe biti dostupna za kupovinu, mada samo u Ceramic Black i Ceramic White bojama.

Pročitajte i:  U Samsungu prvi štrajk radnika ikada

PCPress.rs Image

Na kraju, uređaji će dolaziti sa Android 9 Pie zajedno sa Samsung-ovim One UI koji će biti uključen. U slučaju Galaxy S10, nedavna potvrda je pokazala da će biti prisutna baterija od 3300 mAh. Veći model, s druge strane, imaće bateriju kapaciteta od 4000 mAh.

Samsung Galaxy S10 i Galaxy S10 + će zvanično biti predstavljeni 20. februara, zajedno sa jeftinijim Galaxy S10e i prvim savitljivim pametnim telefonom kompanije. Priča se da će brend pripremati nov pametan sat, dva fitnes trekera i par bežičnih slušalica. Kao što je sugerisao render koji je dospeo u javnost u petak 31. januara, Galaxy S10 i Galaxy S10 + trebalo bi da izađu na tržište 8. marta na većini međunarodnih tržišta. Što se tiče cena Galaxy S10e u Evropi bi trebalo da košta 749 evra (6 GB + 128 GB), Galaxy S10 bi trebalo da košta od 899 evra (6 GB + 128 GB) do 1149 evra (8 GB + 512 GB), dok bi Galaxy S10 + mogao da košta 999 evra (6 GB + 128 GB), 1249 evra (8 GB + 512 GB) i 1499 evra (12 GB + 1 TB).

Izvor: PhoneArena

Facebook komentari: