Stand► je nova iPhone funkcija

Apple je najavio Stand► — novu funkciju koja pretvara iPhone u neku vrstu pametnog ekrana kada je usidren na boku. Kompanija je najavila ovaj novi trik na bini na WWDC 2023 dok je debitovala iOS 17, za koji se očekuje da stigne ove jeseni.

PCPress.rs Image

Stand► dolazi sa iOS 17 i automatski se uključuje kada se vaš iPhone puni i horizontalno. Dizajniran je da se vidi iz daljine i može da prikaže vreme, Apple Home kontrole, vremensku prognozu, pametne grupe Apple aplikacija i druge funkcije. Noću, Stand► prilagođava ekran slabom osvetljenju, uzimajući crveni ton kako bi vam pomogao da zaspite

Apple navodi da će Stand► automatski prikazati prave informacije u pravo vreme, kao što je prikaz rasporeda pre nego što sastanak počne. Takođe dodaje još jedan način korišćenja Siri bez upotrebe ruku, ponaša se kao pametan govornik; možete da zamolite Siri da pušta muziku kao što biste to uradili na HomePod-u, a u stanju pripravnosti, telefon će prikazati vizuelne rezultate kada postavite pitanja glasovnom asistentu.

Pročitajte i:  iPhone 17 Slim - redizajniran model za 2025. 

U suštini, čini se kao da pretvara vaš pametni telefon u pametan ekran.

Nije bilo reči o tome da Stand► dolazi na iPad, gde bi bio zaista efikasan kao pametan ekran. Ali Apple je najavio da donosi interaktivne vidžete na iPad – rekavši da sada možete kontrolisati stvari poput pametnih svetla direktno iz Apple Home vidžeta na iPad-u. Da li će ovo funkcionisati i za iPhone vidžete, još uvek ne znamo, ali to je karakteristika koju lično zaista želim da vidim.

Korisnici Apple Home već godinama traže pametni ekran od Apple-a. Kompanija je jedina velika platforma za pametne kuće bez nje. Pametni ekran je labavo definisan kao zajednički interfejs ekrana osetljivog na dodir za dom kojem lako pristupa svako u kući.

Iako se već neko vreme priča o Apple pametnom ekranu, on tek treba da se pojavi. Stand► na iPhone-u i interaktivni vidgeti na iPad-u se svakako osećaju kao test za zaustavljanje rešenja kako bi namenski pametni ekran mogao da funkcioniše u Apple-ovom ekosistemu. Ali ništa od ovoga efikasno se ne bavi komunalnim aspektom pametnog ekrana — uređaja koji svako u kući može lako da koristi. Ovo je nešto što je Google pokazao sa svojim novim Pixel tabletom, takođe dizajniranim da bude kućni tablet. Apple, lopta je u tvom polju.

Pročitajte i:  Apple sklopivi iPhone je odložen za 2027. godinu

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,