Star Wars u Matrix-u?

Star Wars i Matrix… dve slavne franšize različitih autora koje se dešavaju u različitim univerzumima. Ipak… Jeste li znali da “Žena u crvenoj haljini” igra i u Star Wars-u? I ne samo ona.

matrix-sw1a

Pogledajte epizodu 2, Attack of the Clones, počev od 0:22:01. Obi-Wan i Anakin ulaze u bar, Anakin šeta okolo i traži atentatorku, Obi-Wan seda da popije piće. Pored njega sedi klinac koji pokušava da mu proda neku vrstu droge. Obi-Wan koristi Jedi mind trick kojim, pomoću Sile, utiče na slabe umove i “hipnotiše” klinca da “ide kući i da razmisli o svom životu”.

1a

Klinca (njegovo ime u Star Wars-u je Elan Sleazebaggano) igra Matt Doran, koji u prvom Matrix-u ima (nešto) značajniju ulogu Mouse-a, programera u Morpheus-ovom brodu Nebuchadnezzar.

15a

Krenimo dvadesetak sekundi dalje, na 0:22:26 Anakin prolazi kroz gužvu i osmeh mu upućuje jedna simpatična dama:

2a

U Star Wars univerzumu njeno ime je Hayde Gofai, a igra je Fiona Johnson, glumica i manekenka koja je u prvom Matrix-u bila Woman in the Red Dress:

11a

Dok se Neo zainteresovao za Ženu u crvenoj haljini, Anakin ju je jedva i pogledao… valjda zato što je Jedi, ili možda zato što je zainteresovan samo za Padme. Ili je možda ključ u boji odeće.

Sve ovo bi možda i moglo da prođe kao slučajno – najzad, oba filma su snimana u Australiji, a Fiona Johnson i Matt Doran tamo žive i rade – ali pogledajte kakva se pića služe u baru koji Anakin i Obi-Wan posećuju: crvena i plava pića. Kao crvena i plava pilula. Ne, namerno su to uradili, eto jednog Easter Egg-a u popularnom filmu…

3

Facebook komentari:
SBB

Dejan Ristanović

www.dejanristanovic.com