BIZIT 23

Otvoren prvi Starbucks u Srbiji!

Svetski lanac kafeterija Starbucks, nakon više meseci najavljivanja, otvorio je juče, 15. aprila, svoj prvi objekat u Srbiji, u Tržnom centru Rajićeva u centru Beograda. Na 175 kvadrata i više od 140 mesta kafeteriaja će gostima nuditi sve prepoznatljive Starbucks napitke, saopštila je ta kompanija.

PCPress.rs Image
Izvor: Tanjug

“Veoma nam je drago što kroz otvaranje prve kafeterije u Beogradu gostima u Srbiji imamo priliku da ponudimo jedinstveno Starbucks iskustvo. Srbija ima bogatu kulturu kafe i unapred se radujemo što postajemo njen deo”, rekao je na otvaranju Adam Mularuk, predsednik Starbucks u kompaniji AmRest Holdings SE, koja je rukovodilac kafeterija tog brenda za region centralne Evrope.

Starbucks logo na ćirilici

Kako prenosi list Večernje Novosti, otvaranju je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić koji je “izdejstvovao” da natpis Starbucks bude i na ćirlici. “Posebno sam srećan što su prihvatili moju molbu da natpis, osim na latinici, bude i na ćirilici, jer to znači da su pokazali da poštuju našu zemlju, naš jezik i kulturu. Na taj način smo pokazali da i veliki svetski brendovi mogu da se prilagode našem tržištu”, rekao je Vesić.

PCPress.rs Image
Izvor: Tanjug

Vesić je rekao da je dolazak Starbucksa u Beograd višestruko značajan, navodeći da to “nije velika investicija i imamo mnogo većih, ali je značajna za imidž grada”. Dolazak Starbucksa u neki grad, kaže Vesić, znači da taj grad ima mnogo stranih turista, da je zemlja u koju dolazi bezbedna odnosno dobra za investiranje i da u toj zemlji raste životni standard. Naveo je da su pregovori o tome da Starbucks dođe u Beograd trajali dve i po godine i dodao da je Beograd prvi grad na teritoriji bivše Jugoslavije koji je dobio svoj Starbucks.

Što se tiče cena, kako prenosi Telegraf, u prvom srpskom Starbucksu kafa late košta 240 dinara, koliko košta i kapućino. Karamel makijato košta 300 dinara, dok je za običnu filter kafu potrebno izdvojiti samo 150 dinara. Ipak, najskuplji proizvod u ponudi je topla čokolada sa ukusom karamele i lešnika, te je njena cena 450 dinara. Cene čuvenih Starbucks frapućina i hladnih napitaka variraju od 150 do 440 dinara, dok šolje sa logom koji simbolizuje Srbiju koštaju 1.500 dinara.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , ,