Steam ukida podršku za Windows 7 i Windows 8

Biće neophodno korišćenje Windows-a 10 ili novije verzije.

PCPress.rs Image

Microsoft je prestao sa podrškom za Windows 7 u januaru 2020.godine

Valv korporacija, navela je da Steam više neće podržavati Windows 7, Windows 8 ili Windows 8.1 od 1. januara 2024.godine. Najnovije funkcije za igre koriste ugrađenu verziju Google Chrome pretraživača, koji je u februaru odustao od podrške za te operativne sisteme. Nova verzije Steam-a za Windows takođe će zahtevati ažuriranja OS-a koja su dostupna samo u Windows-u 10 i novijim verzijama, navodi Valve.

Prema izveštajima PC Gamer-a, ova promena neće uticati na većinu korisnika Steam-a. Nešto manje od 1,9 odsto korisnika softvera koristi jednu od relevantnih verzija Windows-a, prema najnovijem istraživanju kompanije Valve. Međutim, to i dalje utiče na značajan broj ljudi i možda im ne ostavlja drugog izbora osim da nadograde svoj OS ili kupe računar sa podržanom platformom. Prestanak podrške može biti posebno problematičan ako vam je potrebna starija verzija Windows-a za posao ili retro igre.

Bilo je dosta pritisaka sa druge strane. Microsoft je prestao sa podrškom za Windows 7 u januaru 2020.godine a za Windows 8.1 početkom 2023.godine. Takođe, Epic Games više ne podržava te platforme ako želite da pokrenete Fortnite. Postaje sve teže i teže koristiti drevnu Windows mašinu. Promena kompatibilnosti Steam-a može biti samo prekretnica koja primorava korisnike da urade nadogradnju svojih uređaja.

Pročitajte i:  Pet novih Steam igara koje ste verovatno propustili

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,