Top50 Glas publike

Stiže najbrži punjač za mobilne telefone na svetu

Konkurencija na polju brzih punjača postaje sve oštrija. Iako bi se moglo reći da smo dostigli nivo gde su brzine punjenja sasvim pristojne, sa preko 50% baterije koliko biva dopunjeno za svega pola sata, izgleda da za kompanije nema stajanja. Tokom prošle godine smo dobili punjače od 30 W i 40 W (OnePlus i Huawei), a ove godine je Oppo Find X bio prvi koji je dobio ekstremno brzo 50W SuperVOOC Flash Charge punjenje. No, Vivo želi da ih sve nadmaši.

PCPress.rs Image

Kompanija Vivo je najavila planove za gotovo nestvarno 120W Super FlashCharge punjenje. Prema zvaničnim informacijama, odnosno tvrdnjama proizvođača, ovaj punjač će biti u stanju da dopuni 50% baterije od 4000 mAh za svega 5 minuta, dok će za potpuno punjenje biti potrebno svega 13 minuta. Nestvarne brojke, zar ne? Videćemo kako će se pokazati u praksi, kao i dugotrajnost takve baterije.

Proizvođači mobilnih telefona se spremaju za MWC Shanghai 2019, koji će se održati naredne nedelje. Vivo očekuje da će biti sprema da uživo demonstrira ovu tehnologiju posetiocima, zajedno sa 5G smartfonom koji ovaj put neće biti nikakva modifikacija postojećeg telefona, već namenski kreiran uređaj.

Pročitajte i:  vivo demonstrirao inovacije na svojim telefonima u Beogradu

PCPress.rs Image

Preostaje da se vidi koliko će biti potrebno da 120 W punjač dođe do krajnjih korisnika, odnosno pojavi se u proizvodima ovog brenda. Sve deluje interesantno u teoriji, ali ne treba zaboraviti ni da tako brzo punjenje dramatično utiče na trajnost baterije, kao i da je produkt mehanizama brzog punjenja visok stepen zagrevanja telefona. Doduše, ako cela operacija traje 5-10 minuta…Xiaomi je takođe najavio da radi na 100 W punjaču, s tim što njegova tehnologija još uvek nije spremna za demonstraciju.

Izvor: GSMArena

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,