Stižu digitalno-analogni DIANA satovi – budućnost nosive tehnologije?

Prema nezvaničnim informacijama na događaju 15. oktobra na kojem bi kompanija Google trebalo da predstavi četvrtu generaciju brenda Pixel, postoji mogućnost da se pojavi i dodatan hardver. Pored najave da će to biti osvežena serija zvučnika sa Google Asistentom, sada imamo informaciju da će ova kompanija predstaviti i specijalan pametni sat.

Fossil watches with Google OS

Međutim, ono što će kod ovog sata biti drugačije u odnosu na aktuelnu konkurentsku ponudu jeste da bi trebalo da ima i analogne elemente. Trenutno dostupne informacije na internetu ukazuju nam da bi ovi hibridni satovi dolaze sa kodnim imenom DIANA, što je skraćenica za satove koji imaju mehaničke delove poput kazaljke i digitalne elemente poput displeja.

Fossil group HQ

Neće se svako setiti da je Google 2015. godine platio 40 miliona dolara kompaniji Fossil za njihov tajni sat i odeljenje istraživanja i razvoja. Tada su Fossil i Google saopštili da je kompanija iz Mountin Vjua preuzela novi inovativni proizvod koji još nije predstavljen na tržištu. Četiri godine kasnije i možda imamo priliku da vidimo baš taj proizvod. Na fotografiji se nalaze tri digitalno koji se mogu unapred poručiti po ceni od 200 – 220 dolara.

Pročitajte i:  Chrome: Prestaje podrška za Windows 7 i 8.1

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,