Subaru je najnoviji proizvođač automobila koji će koristiti Teslin standard za punjenje EV

Subaru se pridružuje kompanijama kao što su Hyundai, Honda, Toyota, Lexusu.

PCPress.rs Image

Subaru trenutno prodaje samo jedno pravo električno vozilo

Kompanija je objavio da će koristiti Teslin severnoamerički standard punjenja (NACS). Tako će se kompanija pridružiti drugim velikim proizvođačima kao što je Hyundai. Kompanija će izvršiti promene na priključcima za punjenje svojih električnih vozila kako bi bili kompatibilni sa potrebama i standardima severnoameričkih potrošača od 2025. godine. To će omogućiti potrošačima pristup na više od 12.000 Teslinih Superpunjača širom zemlje.

Takođe, kompanija navodi da će nastaviti promovisanje i usvajanje NACS standarda za vozila proizvedena nakon 2025. godine. Tako će budući vlasnici električnih vozila biti u dobrom položaju. Subaru će ponuditi adapter za sve one koji poseduju ili iznajmljuju vozilo sa Combined Charging System (CCS) sistemom, dodatno čvrsto pozicionirajući NACS kao vodeći standard.

Ovaj potez predstavlja deo napora kompanije da do 2030. transformiše polovinu svojih vozila u električna vozila. Subaru još ima dug put u tom smislu, budući da trenutno prodaje samo jedno pravo električno vozilo, Solterra. Cena za ovo električno vozilo kreće od 45.000 dolara. Kompanija će morati da proizvede neka vozila pristupačnija budžetu kako bi ispunila tih 50 odsto.

Pročitajte i:  Tesla izbegavala plaćanje federalnog poreza dok je isplaćivala izvršnim direktorima 2,5 milijardi dolara tokom pet godina

Subaru je najnovija kompanija koja se priključila korišćenju NACS standarda. Honda je dala slično obećanje za 2025. godinu, kao i Toyota i Lexus. Trenutno u Sjedinjenim Američkim Državama postoji oko 56.000 stanica za punjenje električnih vozila, pri čemu mnoge od njih planiraju da uskoro integrišu NACS standard.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,