Superhosting.RS: Zašto je online prisustvo važno

O ovome, kao i o važnosti pouzdanog hosting partnera pričali smo sa Metodijem Drenovskim – osnivačem i direktorom kompanije SuperHosting.RS.

PCPress.rs Image

SuperHosting.RS je na našem tržištu prisutan nešto manje od godinu dana. Ipak, nije reč o kompaniji bez iskustva.

MD: SuperHosting je međunarodna kompanija osnovana pre gotovo 15 godina, pa za nekoliko meseci slavimo lep jubilej. Tokom godina je tim narastao na više od 100 članova i stekli smo ogromno iskustvo koje nam omogućava da korisnicima pružimo vrhunsku uslugu. Najbolji dokaz je podatak da trenutno podržavamo više od 200 000 sajtova.

Zašto smatrate da je onlajn prisustvo malih i srednjih preduzeća važno? Kakvu ulogu igra Vaša kompanija u tome?

MD: Bilo da je vaše preduzeće fokusirano na onlajn prodaju ili zavisi od fizičke lokacije, jedno je sigurno – vaš biznis se mora naći onlajn kako biste privukli više klijenata i partnera. U kojoj god branši se nalazili, velika je verovatnoća da je konkurencija jaka i morate na najbolji mogući način pokazati po čemu se upravo vi izdvajate. Zato je sajt neophodna stavka svakog biznisa – počevši od imejl adrese sa sopstvenim domenom, sve do prezentacije kojom privlačite klijente.

Pročitajte i:  AI kao direktor kompanije?

Ono što pružamo bi se na prvu ruku moglo opisati kao ime vašeg sajta i mesto za njega. Ali, ono što hosting kompaniju čini pouzdanim poslovnim partnerom uključuje i pristup. Osim što pružamo tehničke uslove koji su potrebni našim korisnicima, mi se trudimo da budemo pouzdan partner koji će našim klijentima omogućiti nesmetano poslovanje i rast. Posebno smo ponosni na iskren odnos koji imamo sa njima. Za nas je razvoj naših klijenata važan, jer uz njih se razvijamo i mi.

PCPress.rs Image

Na čemu je Vaš fokus?

MD: Bezbednost! U vreme kada opasnost na Internetu vreba sa svih strana, moramo posvetiti posebnu pažnju na sigurnost sajtova naših klijenata. Zato veliki napor ulažemo u zaštitu od zlonamernih aktivnosti, kao što su DDOS napadi i hakovanje sajtova. Mi smo jedna od retkih kompanija koja ima besplatan, sopstveno razvijen, visok nivo zaštite sajtova. Retko kada dolazi do napada – a, ukoliko dođe do toga, besplatno čistimo sajt od zlonamernog koda.

Osim toga, implementirali smo niz alata koji omogućavaju lako kreiranje i održavanje sajtova, pa sa zadovoljstvom mogu reći da smo odlična hosting platforma ne samo za profesionalce, nego i za početnike.

Pročitajte i:  Blokiranje domena koji asociraju na poznate brendove

Bili ste jedan od govornika na nedavno održanoj OMGcommerce konferenciji, a sa učesnicima ste podelili korisne savete o tome kako pripremiti internet prodavnice za nagli rast poslovanja. Da li ćemo Vas opet videti u nekoj sličnoj ulozi?

MD: Verujem da naše iskustvo može pomoći mladim preduzetnicima i zato je edukacija korisnika nešto na čemu intenzivno radimo. To pokazuje i baza znanja koju imamo na našem sajtu, koju delimo u vidu bloga i pomoćnih članaka. Možete ih pratiti putem socijalnih mreža i svake nedelje pročitati nešto zanimljivo.

Što se tiče sličnih događaja – biće mnogo prilika za druženje sa poslovnim ljudima iz Srbije. Ukoliko se nađemo na istom mestu, želeo bih da im poručim da se ne ustručavaju da priđu – sa zadovoljstvom bih se upoznao i popričao sa njima!

PCPress.rs Image

Šta možemo očekivati od SuperHosting‑a u budućnosti?

MD: U planu je uvođenje novih usluga, zahvaljujući kojima će naši korisnici moći mnogo lakše da razviju svoje onlajn prisustvo. Nastavićemo da pratimo svetske trendove i nudimo našim korisnicima najnovije tehnologije. U svakom slučaju – bićemo tu da pružimo mnogo više svakome ko želi da unapredi svoje poslovanje.

Pročitajte i:  Blokiranje domena koji asociraju na poznate brendove

Korisna adresa: SuperHosting.RS

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,