ERP 2024

Sve što treba da znate o ažuriranju Google Chrome-a za desktop

Google Chrome je browser koji se stalno razvija, što znači da se prilično redovno ažurira.

PCPress.rs Image

Chrome se ažurira automatski, ali ga možete ažurirati i sami

Često, ove ispravke poboljšavaju bezbednost kako bi vas zaštitile dok pretražujete internet. Google je poznat po veoma redovnim ažuriranjima za svoje Android uređaje, kao i softver, poput Chrome-a. Kada je reč o tome da Google-ov browser bude ažuran, Google ostaje dosledan i ažurira ga svake četiri nedelje uz značajna poboljšanja. Povrh toga, manja ažuriranja dolaze između velikih ažuriranja verzija za bezbednosne greške. To znači da važne bezbednosne ispravke i poboljšanja kvaliteta neprestano stižu na vaš uređaj. Generalno je prilično važno da vaš browser bude u potpunosti ažuriran, jer se bezbednosne pretnje pojavljuju i menjaju na dnevnoj bazi.

Google Chrome podrazumevano automatski vrši ažuriranja sistema i bezbednosti. Ovo se dešava kada je browser zatvoren i ažuriranje je dostupno za vas. Nikada ne traje dugo, a velike su šanse da nikada nećete primetiti kada se browser ažurira u pozadini, osim ako se nešto ogromno ne promeni. Zanimljivo je da ako ostavite Chrome otvoren dovoljno dugo – pričamo o danima – pojaviće se malo obaveštenje u gornjem desnom uglu browsera. Zahtev za ažuriranje će promeniti boju u zavisnosti od toga koliko dugo kasnite sa ažuriranjem:

Pročitajte i:  Google.org pokreće AI akcelerator program vredan 20 miliona dolara

Zeleno – 2 dana od objavljivanja ažuriranja

Narandžasta – 4 dana od objavljivanja ažuriranja

Crvena – 1 nedelja od objavljivanja ažuriranja

Slično kao kod ažuriranja Android uređaja, možete sami zatražiti da Chrome povuče ažuriranje ako je dostupno:

  1. Otvorite Google Chrome;
  2. Potražite three-dot menu gore desno na browseru i kliknite na njih;
  3. Kliknite na Help, pa na About Google Chrome;
  4. Kliknite na Update Google Chrome.

Ako je Google Chrome potpuno ažuriran, nećete videti Update dugme. U svakom slučaju, ovo je zgodan način da se uverite da je Google Chrome u potpunosti zakrpljen, iako se često ažurira u pozadini kada se ne koristi.

Izvor: 9to5google

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,