BIZIT 2022

Svetski web samit 1. novembra u Lisabonu – odlična šansa za startape

Verovatno najveći tehnološki događaj na svetu, Web Summit, biće održan održan u Lisabonu, od 1. do 4. novembra 2021. godine.

PCPress.rs Image

Preko 1000 govornika i oko 1300 startapova, već se prijavilo na konferenciju koja će, pod najvišim bezbednostim standardima, biti upriličena u Altice Areni (bivša MEO Arena). Pretpostavlja se da će za ulaz biti potrebne isprave o vakcinaciji ili negativan PCR test.

40 hiljada posetilaca iz celog sveta

Prošlogodišnja konferencija bila je održana onlajn i brojala je oko 100,000 učesnika. Ove godine, očekuje se da događaju prisustvuje oko 40.000 ljudi iz preko 160 zemalja sveta. Među učesnicima će se naći: zvaničnici, menadžeri velikih kompanija, stručnjaci iz različitih tehnoloških oblasti i osnivači startapa. Osim toga, na panelima će govoriti: EU komesarka, Margaret Vestager, glumica Ejmi Poler, predsednik Microsoft-a, Bred Smit, Franses Haugen i predstavnici kompanija Reddit, Amazon, Tinder i Apple.

Između organizatora samita i Portugala postoji ugovor koji državu Portugal obavezuje da plaća organizatorima 11 miliona evra godišnje, uz uslov da broj posetilaca konferencije eksponencijalno raste. Cilj ovog ugovora usmeren je na povećanje prihoda portugalske ekonomije. U slučaju da organizatori odluče da konferencija napusti Portugal pre 10. godine, moraće da plate 3 milijarde evra.

Pročitajte i:  Banca Intesa nagradila najinovativnija digitalna rešenja

Organizatori procenjuju da će svaka konferencija donositi oko 300 miliona evra prihoda, posebno zbog toga što će, na svetskoj sceni, biti promovisane portugalske tehnološke kompanije, naročito startapi.

Jedna od najvažnijih pogodnosti u vezi sa konferencijom jeste mogućnost da se startapi spoje sa investitorima, od kojih će prisutni biti predstavnici Seedcamp-a, Bedrock-a, Mosaic Venture-a i Felicis Venture-a.

Izvor: portuguese-american-journal

 

 

 

 

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,