Tamni režim dolazi u Windows Paint

Microsoft je revidirao aplikaciju Paint u operativnom sistemu Windows 11, nakon godina zanemarivanja, ali kompanija još nije gotova. Tamni režim i druge promene su sada u toku za Paint.

PCPress.rs Image

Paint je samo najnovija dugotrajna Windows funkcija koja dobija tamni režim

Microsoft je počeo sa uvođenjem ažuriranja za aplikaciju Paint na Windows 11 računare na kanalima Canary i Dev programa Insider. Nova nadogradnja, verzija 11.2304.17.0, dodaje novu opciju tamnog režima za Paint. Podrazumevano će pratiti vašu sistemsku šemu boja, ali takođe možete da podesite Paint da uvek ostane u svetlom ili tamnom režimu. Paint je samo najnovija dugotrajna Windows funkcija koja dobija tamni režim — Task Manager je dobio isti tretman u nedavnom ažuriranju za Windows 11 22H2.

Ažuriranje Painta takođe menja funkciju zumiranja. Umesto jednostavne trake za povlačenje i zumiranje slike, sada postoji padajući meni sa uobičajenim procentualnim vrednostima. Takođe možete sami da unesete procenat u meni. Ovo je mnogo bliže funkciji zumiranja u Photoshopu i drugim modernim alatima za uređivanje slika. Postoji i dugme jednim klikom za zumiranje slike kako bi se uklopila u trenutni prozor.

Pročitajte i:  Microsoft najavio nove Android integracije za Windows 11

Microsoft takođe radi na drugim promenama za modernizaciju Paint-a. U postu na blogu se objašnjava: „Ažurirali smo dijaloge „Image Properties“ kako bi odgovarali stilu novog dizajna Windows 11 i uklapali se u novu pozadinu aplikacije Paint, kao i mnoga poboljšanja pristupačnosti i upotrebljivosti dijaloga u celoj aplikaciji. Takođe smo poboljšali podršku za pristupni taster i prečice na tastaturi u celoj aplikaciji za poboljšanu pristupačnost i produktivnost sa tastaturom.”

Sjajno je videti nove funkcije koje dolaze u Paint, ali je još uvek neverovatno daleko od toga da bude nešto više od jednostavne aplikacije za označavanje ili bojenje – još uvek nema podrške za slojeve ili nedestruktivno uređivanje. I dalje bi trebalo da preuzmete Paint.net ili neki drugi sličan alat za složeniji rad.

Izvor: Howtogeek

Facebook komentari: