BIZIT 2022

Taramount: Božićna priča

PCPress-Taramount-Bozic „Kao da je Čarls Dikens napisao ovaj roman da bi postao film – toliko je vizuelan i filmičan. Ovo je najbolja priča o putovanju kroz vreme ikad napisana i želeo sam da snimim film onako kako mislim da je autor i zamislio originalnu priču.“ — Robert Zemekis, reditelj/scenarista/producent

Diznijeva „Božićna priča“, uzbudljiva vožnja za sva čula kakvu je zamislio oskarovac, reditelj Robert Zemekis, uhvatila je fantastičnu srž klasične Dikensove priče u neverovatnom filmskom ostvarenju.

Žanr: Fantazija/Avantura
Uloge: Jim Carrey, Gary Oldman, Colin Firth, Bob Hoskins, Robin Wright Penn, Cary Elwes, Fionnula Flanagan
Reditelj: Robert Zemeckis
Producenti: Steve Starkey, Robert Zemeckis, Jack Rapke
Scenario: Robert Zemeckis
Zasnovano na klasičnoj noveli: Charles Dickens

Dikensove priče u neverovatnom filmskom ostvarenju.

Ebenizer Skrudž (DŽIM KERI) započinje Božić u standardnom neraspoloženju, u istresanju na svog vernog pomoćnika (GERI OLDMAN) i svog razdraganog nećaka (KOLIN FIRT). On će kasnije susresti duha njegovog bivšeg poslovnog partnera Džozefa Marlija koji plaća za svoju okrutnost u zagrobnom životu. Marli se nada da će pomoći Skrudžu da izbegne sličnu sudbinu i govori mu da će ga posetiti tri duha. Ali kada ga duhovi prošlosti, sadašnjosti i budućnosti odvedu na putovanje koje će mu otvoriti oči i pokažu mu istinu koju on ne želi da prihvati, moraće da otvori srce kako bi ispravio sve godine mrzovolje pre nego što bude prekasno.

Pročitajte i:  Disney i Marvel organizuju događaj u vezi video igara

Zvezdanu glumačku postavu predvodi multitalentovani glumac Džim Keri koji igra nekoliko ključnih uloga. Pored Ebenizera Skrudža u različitim životnim dobima, Keri oživljava i likove duhova božićne prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Keriju se pridružuje šarenolika ekipa nadarenih glumaca. Geri Oldman („Hari Poter i red feniksa“) igra Skrudžovog napaćenog radnika, Boba Krečita, njegovog malog i bolesnog sina Malog Tima, kao i duha Džozefa Marlija, Skrudžovog pokojnog poslovnog partnera. Kolin Firt („U stvari ljubav“, „Bridžit Džouns: na ivici razuma“) igra Freda, Skrudžovog razdraganog, dobrodušnog nećaka. Robin Rajt Pen („U igri“) igra Belu, Skrudžovu ljubav iz mlađih dana i Fen, Skrudžovu sada pokojnu sestru.

  • Džim Keri ima 7 uloga, uključujući Ebenizera Skrudža i duhove Prošlosti, Sadašnjosti i Budućnosti.
  • Dikensova novela je prvi put objavljena 19. Decembra, 1843. godine. Istog trenutka je postigla veliki uspeh koji traje i dan danas.

DIKENSOVA PRIČA

„Božićna priča“ se smatra jednom od najboljih božićnih priča ikad ispričanih u kojoj milioni ljudi uživa svake godine u toku praznika. Objavio je lično Čarls Dikens 1843. godine i ona je iste godine postigla ograman uspeh koji i dan danas traje.

Pročitajte i:  Nova simulacija s Disney junacima

Filmadžije su smatrale da nijedna filmska verzija nije dočarala priču na onaj način kako je to Dikens zaista zamislio. „Kao da je Čarls Dikens napisao ovaj roman da bi postao film – toliko je vizuelan i filmičan. Ovo je najbolja priča o putovanju kroz vreme ikad napisana i želeo sam da snimim film onako kako mislim da je autor i zamislio originalnu priču,“ kaže Zemekis.

Digitalizacija glumačke postave je proces kojim se kompjuterizovanim kamerama snima izvedba glumaca i time se omogućava da se film predstavi u Dizni Digitalnom 3D-u. Ova tehnologija pruža reditelju mogućnost da predstavi pravi dikensovski svet bez umetničkih ograničenja i da publiku prenese u vreme i mesto koje je ranije bilo nedostupno.

„Tehnologija je za mene kao reditelja prilično oslabađajuća,“ kaže Zemekis. „Omogućava mi da se usredsredim na magiju glume moje glumačke postave.“

Iako je ova tehnologija dala filmadžijama neverovatnu slobodu da osmisle okruženje i likove kakvi do sada nisu viđeni na velikom platnu, ona nas nikad ne udaljava od priče,“ kaže Zemekis. „Imamo najškrtijeg čoveka na svetu kome pokazujemo u čemu su greške takvog načina života…i još možemo da mu se pridružimo na tom putovanju.“

Pročitajte i:  Gargoyles: Stara igra i devedesete

Taramount

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,