BIZIT plus

Tehnologija iz Star Treka u prvoj klasi aviona

Jedna od najboljih avio kompanija na svetu opremila je Boeing 777 sa futurističkom opremom naspram koje obična prva klasa deluje kao vožnja gradskim prevozom.

Tehnologija iz Star Treka fly emirates avion prva klasa

Dok se u svetu prave električni avioni, avio kompanija Emirates pustila je u promet super luksuzni Boeing 777 koji ima opremu koja deluje kao tehnologija iz Star Treka. Nova tehnologija ugrađena je u luksuzne avionske kabine-apartmane od 12 kvadrata koje su kompletno zatvorene. Ove privatne sobe su opremljene do sada neviđenom tehnologijom koja se graniči sa maštom. 

Najluksuznija avionska prva klasa na svetu

Sobe su opremljene “bestežinskim” sedištima, virtuelnim prozorima, slušalicama koje poništavaju buku, a tu su i dvogledi i audio-video sistem za zabavu. Čini se da samo fali holodeck da se upotpuni ugođaj putovanja Enterpriseom. Srećnici (tj. bogataši) koji budu leteli ovim čudom od tehnike imaće zaista čime da se zabavljaju.

Pomenuta sedišta simuliraju nultu gravitaciju inspirisani su NASA svemirskim programom i omogućavaju do sada neverovatnu udobnost i uklanjanje bilo kakvog pritiska na laktove, leđa i vrat kako bi se omogućio maksimalni ugođaj tokom leta. Ono što je još neverovatnije su ipak virtuelni prozori koji se nalaze u kabinama-apartmanima u središnjem delu aviona. Kako ove kabine nemaju prave prozore ugrađeni su “prozori” tj. ekrani na kojime se emituje HD slika sa kamera instalirane na spoljašnjosti aviona.

Pročitajte i:  Ko će razvijati terenska vozila Artemis Lunar?

Od ugrađene tehnike, soba je opremljena sa super-wide full HD LCD televizorom od 32 inča osetljivim na dodir. Ovo je po rečima čelnika iz avio kompanije Emirates najveći widescreen TV ikada instaliran u nekom avionu. Na ovom čudu tehnike možete pratiti 2.500 kanala a ne sumnjamo da se tu negde nalazi i gaming konzola da upotpuni zabavu. Svaki avion će imati šest ovih apartmana koje Emirates naziva “hotelima u vazduhu”.  Ako vam se čini da je možda preterano sa luksuzom s obzirom da je reč avionskom a ne intergalaktičkom letu, imajte na umu da su ovi apartmani namenjeni ljudima koji koriste bankomat za zlato. Ne znamo za vas, ali nama se putuje negde avionom.

Izvor: Emirates

Facebook komentari: