TrendMicro

Telenor i Mozilla lansirali Firefox OS smartfon

U prostorijama kompanije Telenor Srbija zvanično lansirana Firefox OS platforma u Srbiji, odnosno stigao je prvi uređaj, Alcatel One Touch Fire.

telenorffU februaru ove godine na MWC kongresu u Barseloni, Telenor je najavio saradnju s Mozillom kako bi svojim klijentima u Centralnoj i Istočnoj Evropi ponudio mobilne telefone sa operativnim sistemom Firefox.  Pored Srbije, telefon kreće u prodju i u Crnoj Gori i Mađarskoj.

„Zadovoljstvo mi je što vidim da će naši korisnici u Srbiji, Mađarskoj i Crnoj Gori moći da uživaju u korišćenju mobilnih telefona sa sistemom Firefox, čime ćemo im pre novogodišnjih praznika pružiti iskustvo korišćenja interneta visokog kvaliteta. Ovom aktivnošću jedan smo korak bliže povezivanju još jedne milijarde korisnika na internet“, rekao je Rolf Erik Spiling, izvršni potpredsednik i direktor digitalnog odeljenja Telenora.

Današnju konferenciju otvorio je generalni direktor Telenora u Srbiji, Uve Fredhajm, koji je rekao da se nada da će uz pristupačni Alcatel One Touch Fire broj korisnika mobilnog interneta u Srbiji porasti.

„Cilj nam je da korisnicima u Srbiji omogućimo najbolje iskustvo u korišćenju uređaja kao i da im ponudimo najnovije telefone. Novi Alcatel One Touch Fire podstaćiće porast broja korisnika mobilnog interneta u Srbiji pristupom unapređenim lokalnim aplikacijama i sadržajima“, rekao je Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora Srbija.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Z Fold 4 - Sve bolji i bolji!

telenorff2

Zvaničnom lansiranju Firefox OS uređaja pristustvao je i osnivač Mozilla EuropeTristan Nitot, koji je objasnio je da je stvaranje sistema Firefox OS deo Mozilline misije da moć  interneta prenese u ruke korisnika i  omogući najbolje  iskustvo prilikom  njegovog korišćenja.

„Jako smo srećni što je Telenor počeo sa ponudom prvih uređaja koji rade na sistemu Firefox OS u Srbiji, Crnoj Gori i Mađarskoj jer će na taj način doprineti stvaranju dodatnih  internet inovacija“, zaključio je Nitot.

Telefon će biti u prodaji od 1. decembra na Telenor prodajnim mestima.  O cenama se možete informisati ovde.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,