Telenor opremio školu u Mionici

Srednja škola „Mionica“ pokrivena je Telenor internetom, a učenicima je obezbeđeno brže i lakše surfovanje, zahvaljujući opremi koju im je obezbedila Telenor fondacija u okviru projekta „Internet za sve“. Tom prilikom su menadžeri u Telenoru, zajedno sa generalnim direktorom Uveom Fredhajmom, instalirali deset računara, tri projektora i Wi-Fi rutere.

Zaposleni Telenora pomazu opremanje srednje skole u Mionici_2

„Srećni smo što smo zahvaljujući Telenor fondaciji internet u školi učinili dostupnijim i bržim u svakom trenutku. Tokom interaktivne radionice učenicima smo pokazali da pomoću interneta mogu sutra da razviju prve poslove i otvore svoje firme. Verujemo da će učenici znanje koje su danas stekli preneti i svojim drugarima“, kaže Katarina Čarapić, direktorka srednje škole „Mionica“.

Srednja škola „Mionica” postoji od 2009. godine i ima ukupno sedam odeljenja.

„Mi verujemo da bi internet trebalo da bude dostupan svima. Kao deo zajednice u kojoj poslujemo, želimo da svojim aktivnostima pomognemo ljudima da osete sve prednosti povezanosti  i da ih podstaknemo da internet koriste odgovorno. Nadamo se da će nova oprema doprineti informatičkom opismenjavanju mladih, što je jedan od strateških ciljeva Telenora“, kaže Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora Srbije.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,