BIZIT 2022

Tesla dobila dozvolu za automobile na daljinsko upravljanje

Poznato je da neki Tesla modeli već mogu samostalno da obavljaju pojedine radnje, a uskoro bi automobilima ove kompanije moglo da se upravlja na daljinu, a preko pametnih telefona.

PCPress.rs Image

Naime, Elon Musk je 22. decembra na svom zvaničnom Twitter nalogu objavio da je kompanija dobila zeleno svetlo za Advanced Summon opciju, te da je opcija skoro spremna za tržište. Odobrenje je stiglo nakon poteškoća zbog kojih je dozvola izostala 10. januara, te se čini da su kreatori uspeli da unaprede funkciju taman toliko da se nastavi sa projektom. Još u novembru 2018. godine je najavljeno da će korisnici svojim Tesla vozilima uskoro moći da upravljaju uz pomoć pametnih telefona, te da će automobili moći samostalno da pronalaze mesta za parkiranje, i da nove funkcije stižu početkom 2019.

O opciji Summon je počelo da se govori još 2016. godine, a ograničena je na jednostavne radnje , koje automobilu omogućavaju da se snalazi na parkingu, te uz pomoć senzora pronalazi mesto za parkiranje. Advanced Summon je naprednija verzija ove funkcije, te će funkcionisati uz pomoć Autopilot kamera, a trebalo bi da stigne na sve modele koji su proizvedeni u poslednje dve godine.

Pročitajte i:  Elon Musk najavio događaj kompanije Neuralink "Show and Tell"

PCPress.rs Image

U novembru je najavljeno da bi opcija trebalo da bude spremna u roku od šest nedelja, ali 12 nedelja kasnije još uvek nije prošla testiranja, te je poslednji tvit izvršnog direktora kompanije znak da se stvari ipak kreću napred. Musk nije naznačio koje je regulatorno telo odobrilo dalji razvoj nove funkcije, ali se pretpostavlja da se ne radi o National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), budući da je vlada nedavno suspendovala pojedina odeljenja ove agencije.

Izvor: Futurism

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,