Top50 2023

Tesla ipak neće zatvoriti sve prodavnice

Nakon što je pre desetak dana najavljeno zatvaranje (skoro) svih Tesla prodavnica i prelazak na online prodaju, iz kompanije stižu drugačije informacije. Ovaj proizvođač automobila je objavio da ipak neće zatvoriti sve, već “samo” oko polovine svojih prodavnica, dok će u onim prodavnicama koje ostanu, smanjiti broj zaposlenih. Kako bi zadržao profit, uslediće povećanje cena vozila, u proseku za 3%.

PCPress.rs Image

Povećanje cene neće se odnositi na najjeftiniju varijantu Model-a 3 (koji košta 35.000 USD), već će obuhvatiti skuplje varijante Model-a 3, kao i na Model S i Model X. U istom saopštenu objavljeno je da je već ugašeno 10% prodavnica koje nisu generisale dovoljan profit i te prodavnice će ostati zatvorene. Međutim, neke od prodavnica koje se nalaze na prometnim mestima biće ponovo otvorene, ali sa redukovanim brojem zaposlenih. Pored toga, još 20% lokacija se trenutno analiizira, a profitabilnost u narednih nekoliko meseci biće odlučujući faktor za njihovu budućnost.

Povećanje cene pomenutih modela stupiće na snagu za nedelju dana, što će potencijalnim kupcima dati šansu da uplate i rezervišu svoja vozila pre nego što se to desi. Kupovina će se obavljati online, a osoblje u prodavnicama će pomoći kupcima kako da završe taj proces upotrebom mobilne aplikacije.

Pročitajte i:  Aeronautička tehnologiju baterija za EV 

Tesla je već omogućio kupcima da u roku od 7 dana (i do pređenih 1600 km), vrate vozilo uz potpuni povraćaj novca, ali će ipak zadržati i određeni broj vozila koja će se koristiti za test vožnje. Pored toga, u svakoj prodavnici će biti i nekoliko vozila na raspolaganju, ukoliko kupac poželi odmah da se odveze kući s njim.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,