BIZIT 2022

Tesla mora da plati 137 miliona dolara zbog diskriminacije

Tesli je naloženo da plati 137 miliona dolara odštete bivšem crnačkom radniku koji je optužio kompaniju da je zatvorila oči pred diskriminacijom i rasnim zlostavljanjem u pogonu kompanije u Fremontu u Kaliforniji.

Tesla mora da plati 137 miliona dolara zbog diskriminacije

Oven Diaz nakon četiri godine dočekao presudu u svoju korist

Porota saveznog suda u San Francisku donela je presudu u korist Ovena Diaza, operatera lifta koji je radio u firmi 2015. i 2016. godine. U tužbi je Diaz naveo da se suočio s diskriminacijom u kojoj je bio izložen rasnim uvredama. On je naveo da su Teslini zaposlenici ostavljali crteže rasističkih grafita i uvredljivih crtanih filmova oko fabrike, dok nadzornici nisu preduzimali ništa da to zaustave.

Porota je Diazu dodelila 6,9 miliona dolara za emocionalne tegobe, ali većina, 130 miliona dolara, bila je kaznena odšteta protiv Tesle. Diaz je naveo da mu je bilo potrebno četiri duge godine da dođe do ove presude. Iz kompanije kažu da su reagovali na pritužbe gospodina Diaza, otpustivši dva izvođača i suspendirajući trećeg. Iz Tesle nije stigla izjava da li će se žaliti da donetu odluku suda.

Pročitajte i:  Tesla povlači više od milion vozila jer prozori mogu uhvatiti prste

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: