BIZIT Seminar

Tesla odlaže proizvodnju Cybertrucka za 2022. godinu

Tesla je objavio da odlaže objavljivanje svog električnog kamiona za iduću godinu. Elon Musk je u januaru rekao da će biti samo nekoliko isporuka Cybertruck-a 2021. godine, dok je obimnija proizvodnja pomerena za 2022.

Tesla odlaže proizvodnju Cybertrucka za 2022. godinu

Odlaganje samo daje dodatnu prednost konkurenciji

Kompanija je još ranije nagovestila da cilj za 2021. nije realan, jer je tek nedavno završen inženjerski dizajn za EV. Ovakvi potezi mogli bi dati veliku prednost konkurentskim firmama. GMC-ov Hummer EV je sada spreman da pobedi Cybertruck na tržištu i kazni ga zbog kašnjenja. Rivian takođe plasira svoj kamion R1T u septembru, tako da bi Tesla mogao izgubiti veliki broj kupaca.

Međutim, ni još dalje odlaganje ne bi iznenadilo. Cybertruck-ovo hladno valjano čelično telo zahteva jedinstvene proizvodne tehnike, a to ne uključuje šire tehničke prepreke poput tromotornog sistema. Tesla je takođe poznat po optimističnim rasporedima koji su u sukobu sa realnošću proizvodnje. Međutim, proizvođač automobila može računati na veliku potražnju, jer je trenutno rezervisano preko milion Cybertruck-ova.

Pročitajte i:  Tesla povlači 362.758 vozila zbog problema sa softverom

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: