PC Press Hosting 2020

Tesla zatvara svoje fabrike

Čelnici Tesle najavili su privremeno zatvaranje svojih fabrika u Sjedinjenim Američkim Državama, zbog zabrinutosti od širenja Korona virusa i globalne pandemije. Takođe, planira se i zatvaranje Tesline kompanije za proizvodnju solarnih panela u Bufalu, u Njujorku.

tesla zatvara fabrike

Velike mere predostrožnosti

Tesla će privremeno zatvoriti svoju fabriku za proizvodnju automobila u Fremontu, u Kaliforniji, počev od 23. marta. Ovim će se Tesla pridružiti svim ostalim američkim automobilskim kompanijama koje su rešile da obustave proizvodnju dok traje epidemija Korona virusa. Takođe je najavljeno i zatvaranje njihove fabrike solarnih panela.

U saopštenju za javnost ove kompanije objavljeno da “uprkos preduzimanju svih zdravstvenih mera predostrožnosti, poslovanje određenih fabrika predstavlja izazov za zaposlene, njihove porodice i dobavljače.” Zbog toga je odlučeno da se privremeno obustavi proizvodnja u obe Tesline fabrike.

Što se tiče isplata zarada zaposlenih, Tesla je javno objavila da će svi zaposleni uredno primati plate dok traje ovo vanredno stanje, a da će od kuće raditi svi oni koji su u takvoj mogućnosti. Jedina će nastaviti da radi njihova fabrika u Nevadi, standardno kao i do sada. Što se tiče isporuka automobila, Tesla će nastaviti regularno da prodaje svoje automobile, a ponudiće čak i beskontaktnu prodaju, zbog sigurnosti kupaca.

Pročitajte i:  Elon Musk tvrdi da je Tesla vrlo blizu proizvodnje potpuno autonomnih vozila

Od Korona virusa do sada je obolelo preko 270,000 ljudi. Obustavljeni su svi javni događaji širom sveta, među kojima su i MWC Barselona 2020, SXSW, E3 sajam video igara, velike konferencije poput Facebook F8, Google I/O, i još mnogo drugih. Najteže je pogođena Italija u kojoj je obolelo 47,000 ljudi, a umrlo preko 4,000 njih.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
PC Gde kupiti

Tagovi: ,