Test pokazuje da Galaxy S23 serija ima mnogo sporije bežično punjenje od S22

Samsung već godinama nudi bežično punjenje na svojim najboljim Android telefonima, a Galaxy S23 serija nije ništa drugačija.

PCPress.rs Image

Novi test je otkrio značajno smanjenje nivoa punjenja za S23 opseg

Kompanija se ovog puta zadržala na brzinama od 15 W, ali novi test sugeriše da serija Galaxy S23 ozbiljno zaostaje za svojim prethodnicima.

PhoneArena je u testu bežičnog punjenja suprotstavila porodicu Galaxy S23 sa serijom Galaxy S22 i nekoliko modela iPhone-a. Outlet je koristio Samsung 15W bežičnu podlogu za punjenje (EP-P2400) za sve Galaxy telefone, a za iPhone – Apple-ov zvanični punjač od 20W.

Rezultati pokazuju da serija Galaxy S23 može biti mnogo sporija od serije S22. Ovo je posebno vredno pažnje za Galaxy S23 Ultra, koji se bežično dopunjava za dva sata i 37 minuta. Poređenja radi, S22 Ultra se dopunio za sat i 58 minuta, uprkos tome što ima isti kapacitet baterije. Pogledajte grafikon outleta ispod.

PCPress.rs Image

Šta bi onda mogao biti razlog za ovo neslaganje? Verovatno nema nikakve veze sa korišćenom podlogom za punjenje, jer je ovo Samsung-ova zvanična podloga, tako da bi trebalo da dobijemo najbolju kompatibilnost. Outlet je međutim sugerisao da bi Samsung mogao da nudi sporije brzine punjenja zbog zabrinutosti zbog toplote i degradacije baterije.

Pročitajte i:  Nova Android funkcija pomaže da izvučete više životnog veka baterije

Opet, kompanija već godinama nudi opciju „brzo bežično punjenje“ u vodećim telefonima. Ovo je podrazumevano omogućeno na starijim Galaxy telefonima. Ali to je takođe omogućeno na Galaxy S23 seriji, tako da verovatno možemo isključiti ovo kao faktor koji doprinosi. Neophodno je da Samsung da pojasni brzine bežičnog punjenja serije Galaxy S23 i da li je zaista smanjio bežične brzine na novim telefonima. Na kraju krajeva, čudno je što kompanija tvrdi da je brzina od 15 W za porodice S23 i S22 kada postoji velika razlika u vremenu punjenja (posebno kod modela Ultra, koji imaju identične veličine baterija).,

Izvor: Androidauthority.com

Facebook komentari: