BIZIT plus

Threads dobija verziju za veb i funkciju pretrage

Ovo su dve najtraženije opcije.

PCPress.rs Image

Meta je objavila Threads bez gomile funkcija

Korisnici Threads-a uskoro će dobiti jednu od najtraženijih funkcija: veb verziju. Mark Zakerberg najavio je da u narednih nekoliko nedelja Threads dobija verziju za veb kao i odgovarajuću funkciju pretraživanja.

Iako korisnici Threads-a mogu videti postove na desktopu, interakcije poput odgovaranja na postove, ponovnog objavljivanja, lajkova i slanja poruka zahtevaju korišćenje aplikacije. Klikom na određene gumbe-ove na desktopu otvara se QR kod koji preusmerava korisnike na aplikaciju kako bi im bile omogućene te opcije.

Takođe, funkcionalnost pretraživanja u Threads-u trenutno je ograničena. Korisnici mogu pretraživati i pronaći druge korisničke naloge, ali ne mogu pretražiti specifične objave ili objave unutar aplikacije.

Meta je objavila Threads u pogodnom trenutku, kada su korisnici Twitter-a sada (X) bili nezadovoljni zbog velikih promena na platformi. Platforma je postala dostupna ubrzo nakon što je X ograničio broj postova koje korisnici mogu da vide navodno zbog „ekstremnih nivoa trošenja podataka i manipulacije sistemom“. Korisnici koji ne plaćaju bili su najviše pogođeni i u početku su bili ograničeni na 600 postova dnevno.

Pročitajte i:  X blokira pretrage Taylor Swift... jedva 

Korisnici su pohrlili na Threads nakon što je aplikacija objavljena. Aplikacija je dostigla 100 miliona korisnika za manje od nedelju dana. Međutim, Meta je objavila Threads bez gomile funkcija koje su korisnici očekivali od ovakve društvene mreže. Rukovodioci kompanije obećali su da će raditi na razvoju funkcija. Shodno tome, u proteklih nekoliko nedelja objavljen je hronološki feed i mogućnost prikaza teksta na različitim jezicima. Međutim, aktivnost na Threads-u je naglo opala u odnosu na prvu nedelju. Ipak, nove funkcije koje stižu mogle bi da navedu sve trenutne korisnike da postanu zaista aktivni korisnici.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: