Threads, konkurent Twitteru, stiže 6. jula

Oglas koji najavljuje aplikaciju se pojavio u iOS-ovom App Store-u.

PCPress.rs Image

Vreme je za nove alternative

Već duže vreme Meta razvija konkurent Twitter-u. Međutim, sada imamo novu informaciju kada će aplikacija postati dostupna. Oglas za aplikaciju pod nazivom Threads pojavio se u App Store-u sa procenjenim datumom objavljivanja 6. jula. U maju je izašao izveštaj u kojem se navodi da je razvoj aplikacije pri kraju i da bi mogla da se pojavi krajem juna. Iako se lansiranje krajem juna nije dogodilo, aplikacija bi mogla da stigne u vreme kada su korisnici Twittera više nego ikad spremniji da isprobaju alternativu Twitter-u.

Twitter je nedavno stavio ograničenje na to koliko tvitova koji korisnici mogu da pročitaju dnevno. U jednom postu, Elon Musk je objavio da verifikovani nalozi odnosno korisnici koji plaćaju mogu da pročitaju 6.000 postova dnevno. Zatim, neprovereni/korisnici koji ne plaćaju mogu da pročitaju samo 600. Musk je rekao da Twitter usvaja tu meru kako bi se „pozabavio ekstremnim nivoima prikupljanja podataka i sistemskom manipulacijom.” Redovan korisnik lako može dostići 600 postova, pa su ljudi koji nisu plaćali 8 do 11 dolara mesečno za plavu oznaku blokirani.

Pročitajte i:  Meta je pronašla marketinšku kompaniju iz Izraela sa stotinama lažnih naloga

Threads = Instagram-ova tekstualna aplikacija za razgovore

Meta opisuje Threads kao „Instagramovu tekstualnu aplikaciju za razgovore“. Na osnovu objavljenih snimaka ekrana, korisnici mogu da zadrže svoj Instagram i prate iste naloge koje prate na platformi za deljenje fotografija. To znači da će korisnici imati već postojeće pratioce u novoj aplikaciji, dajući joj prednost u odnosu na druge rivale. Takođe, korisnici će moći da izaberu privatnost svojih objava. Korisnici će moći objave da učine vidljivim svima, samo profilima koje prate ili samo ljudima koje taguju. Korisnici će takođe moći da šalju i dele objave drugih ljudi.

Prethodni izveštaji navode da će Metin konkurent Twitter-u biti decentralizovana usluga koja je kompatibilna sa Mastodon-om. Ipak nije jasno da li će to i dalje biti slučaj kada aplikacija krene sa radom. Za nekoliko dana sve će biti sigurno mnogo jasnije.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,