BIZIT plus

Threads fediverse beta za deljenje postova na Mastodon-u 

Threads pokreće beta verziju svoje fediverzne integracije u SAD, Kanadi i Japanu. U objavi izvršni direktor Meta Mark Zuckerberg najavio je da će vam uključivanje ove funkcije omogućiti unakrsno objavljivanje i pregled lajkova sa drugih federalnih platformi, kao što je Mastodon. 

PCPress.rs Image

Threads je ranije ove nedelje pregledao svoju fediverse integraciju tokom FediForuma. Kao što je navedeno na svojoj stranici za podršku, Meta kaže da morate imati javni nalog da biste uključili fediverse deljenje, što će omogućiti korisnicima na drugim serverima da „traže i prate vaš profil, pregledaju vaše postove, komuniciraju sa vašim sadržajem i dele vaše sadržaj bilo kome na ili van njihovog servera.” 

Ipak, još uvek postoji nekoliko ograničenja. Na primer, beta verzija trenutno ne dozvoljava korisnicima da pregledaju odgovore i praćenje od fediverse-a. Meta takođe ne može obećati da će, kada izbrišete federalnu objavu na Threads, ona biti izbrisana i na drugim platformama na kojima je deljena. 

Ipak, obećavajuće je da će Threads početi da ulaze u fediverse nakon prvog testiranja njegove ActivityPub integracije prošle godine. Možete da uključite funkciju tako što ćete otići na podešavanja svog Threads naloga, izabrati Fediverse deljenje (Beta) i pratiti uputstva. 

Pročitajte i:  Meta će omogućiti korisnicima u EU da odvoje svoje naloge na Instagramu, Facebooku i Messengeru 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *