BIZIT plus

TikTok uvodi dugme za osvežavanje

TikTok uvodi izmene u sred moguće zabrane u SAD-u.

PCPress.rs Image

Veliki broj korisnika TikToka je do sada pokazalo „dosadu“ jer više puta vide iste video snimke. Kako bi se ovakva situacija u budućnosti izbegla TikTok uvodi dugme za osvežavanje. Zahvaljujući novoj funkciji korisnicima se više neće pojavljivati isti sadržaji ili sadržaji koji su već gledali.

Novo dugme se testira od februara i pružiće mogućnost korisnicima da resetuju svoje preporuke u prvobitno stanje kao da su ponovo kreirali TikTok. To pre svega znači da imaju pred sobom „neispisanu tablu svojih interesovanja“ i da im se neće pojavljivati sadržaji koji su slični onima koje su pratili do sada ili isti sadržaji.

Nova funkcija briše sve i omogućava korisnicima da počnu iznova da dobijaju nove preporuke na osnovu ažuriranih preferencija i interakcija. Dajući korisnicima mogućnost da ažuriraju svoje fidove kad god požele. TikTok se nada da će aplikaciju učiniti dinamičnijom i privlačnijom za korisničku bazu.

Nova funkcija je značajan korak za TikTok koji se u prošlosti suočavao sa kritikama zbog svog neprozirnog algoritma i nedostataka kontrole korisnika nad preporukama sadržaja. Uvođenjem dugmeta za osvežavanje TikTok pokazuje posvećenost pružanu personalizovanijeg i prilagodljivijeg korisničkog iskustva.

Pročitajte i:  FTC će možda tužiti TikTok zbog odnosa prema privatnosti korisnika

Izvor: ghacks.net

Facebook komentari: