TikTok započinje migraciju podataka evropskih korisnika u svoj prvi lokalni data centar u Irskoj

TikTok data centar za podatke u Irskoj je napokon operativan.

PCPress.rs Image

Projekat – Clover

TikTok je započeo migraciju podataka svojih evropskih korisnika u svoj dugo obećani data centar u Irskoj. Društvena mreža fokusirana na video sadržaj objavila je da je njen data centar u Irskoj napokon operativan kao deo većeg ažuriranja projekta pod nazivom Clover.

TikTok je najavio ovu inicijativu za zaštitu podataka i bezbednost u martu. To se dogodilo ubrzo nakon što je Evropska komisija zabranila svojim zaposlenima da koriste aplikaciju na službenim uređajima. Prema izveštajima TechCrunch-a, TikToj je još 2020. godine najavio otvaranje data centra u Irskoj. Očekivanje je bilo da će centar biti operativan početkom 2022. godine.

Sada kada je TikTok uspeo da prevaziđe probleme koji su izazvali kašnjenja u pokretanju centra, započeo je migraciju podataka. Migracija podatka verovatno neće biti završena do četvrtog kvartala 2024. godine. U međuvremenu, drugi centar u Irskoj i još jedan u Norveškoj su takođe u izgradnji.

TikTok je bio pod intenzivnim nadzorom u proteklim godinama, a ovo predstavlja deo napora da platforma stekne poverenje vlasti. U 2022. godini, matična kompanija TikTok-a, ByteDance, potvrdila je da su neki njeni zaposleni, koje je kasnije otpustila, pristupili podacima nekoliko korisnika u Sjedinjenim Američkim Državama, uključujući novinare. Ova saznanja došla su neposredno pre zabrane TikTok-a na vladinim i državnim uređajima.

Pročitajte i:  TikTok prati najpopularnije pesme na Billboard top 50 listi

Pored najave početka migracije podataka, TikTok je takođe otkrio da je angažovao kompaniju pod nazivom NCC Group. Ova kompanija za obezbeđenje informacija sa sedištem u Velikoj Britaniji će proveriti kontrole i zaštitu podataka, pratiti tokove podataka, pružiti nezavisnu verifikaciju i prijaviti incidente ako je potrebno. TikTok navodi da će ova kompanija pratiti dolazne i odlazne podatke iz centra kako bi osigurala da samo odobreni zaposleni mogu pristupiti osetljivim informacijama korisnika.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *