BIZIT plus

TIS i PANTHEON: veza od poverenja

O tome koliko je poslovni softver bitan za poslovanje preduzeća smo više puta pisali, a ono što možda nije dovoljno obrađeno jeste snažna veza koja se godinama gradi između korisnika i vendora, odnosno isporučioca ERP rešenja.

PCPress.rs Image

Jedna od takvih veza, koja traje već više od 10 godina, je veza između kompanije TIS iz Ivanjice i poslovnog programa PANTHEON.

Naš sagovornik na ovu temu je bila Jelena Tanović, menadžer organizacije i unapređenja poslovnih procesa kompanije TIS.

PCPress.rs Image
Jelena Tanović, menadžer organizacije i unapređenja poslovnih procesa kompanije TIS

Da li nam možete reći nešto više o kompaniji TIS?

TIS doo iz Ivanjice je lider u veleprodaji pločastih materijala, kant traka, okova i podnih obloga na teritoriji Srbije i Crne Gore. Kroz trideset godina kontinuiranog rasta i razvoja poslovne aktivnosti kompanije, neminovno su se dešavale promene u poslovnom okruženju, promene u procenjenom potencijalu tržišta, njegovoj segmentiranosti, stepenu likvidnosti, nivou tehnologije, primeni novih trendova i dizajnerskih pravaca, kvalitetu servisa. Naša ćerka firma Matis je prepoznata u regionu kao vodeća kompanija u serijskoj proizvodnji nameštaja.

Možete li nam opisati organizaciju kompanije, kako bi čitaoci shvatili složenost poslovnih procesa?

Imajući u vidu okolnosti, menadžment kompanije je usmeravao odluke u pravcu diversifikacije celokupnog poslovanja sa krajnjim ciljem redistribucije visokih rizika. U tom smislu formirane su posebne poslovne jedinice koje su funkcionalno razdvojene, nazivamo ih Distributivni Centri, a partikularno svaki od njih nudi tržištu podjednako izdiferenciran output.

 • U svakom od Distributivnih Centara postoje:
 • Proizvodnja, trgovina, usluge
 • Od proizvoda tu su sve vrste pločastih materijala, kant trake i lepkovi, okovi za nameštaj
 • Veleprodaja, maloprodaja
 • Uvoz, izvoz, domaće transakcije
 • Repromaterijal, poluproizvod, gotov proizvod.
Pročitajte i:  PC Press video: ERP na zadovoljstvo korisnika – BIZIT panel

Ovakav pravac razvoja determinisan je i željom da se maksimizuje kvalitet servisa koji nudimo klijentima, sa krajnjim ciljem plasmana: BILO KOJI ARTIKAL IZ ASORTIMANA, U ROKU 48H, U BILO KOJU TAČKU NACIONALNOG TRŽIŠTA. Zbog toga je i planirana regionalna lociranost DC u Ivanjici, Kragujevcu i Novoj Pazovi.

Šta je bio najveći izazov prilikom implementacije ERP rešenja?

Da bismo zaokružili sve složene procese koji se obavljaju u TIS-u, neophodno je bilo uvesti kvalitetno ERP rešenje koje će biti baza iz koje će proizaći sva dalja unapređenja. Izbor PANTHEON-a pokazao se kao odličan prvi korak na našem putu razvoja.

PCPress.rs Image

Za rast i razvoj firme bilo je neophodno kvalitetno upravljanje zalihama, precizni finansijski izveštaji, alati za implementaciju cenovne politike i još mnogo toga. Ukratko, bio nam je potreban pouzdan i kompletan ERP sistem za razliku od rešenja u kojem smo radili do 2010, kada je uveden PANTHEON. To je blagovremeno prepoznato od strane menadžmenta i izabran je PANTHEON kao rešenje koje će nam pomoći na putu našeg uspeha.

Pročitajte i:  Spremni za promene?

Postoji uvreženo mišljenje da implementacija ERP rešenja mora da traje dugo i da je ceo proces veoma komplikovan. Kakvo je vaše iskustvo?

Implementacija i komunikacija su bile kvalitetne jer smo radili sa iskusnim implementatorima i bili čvrsto rešeni da u što kraćem roku počnemo da koristimo rešenje koje smo izabrali. Prednost PANTHEON-a je bila široka mreža iskusnih implementatora, a naš izbor je bio logičan – lokalni partner za podršku iz Čačka, konsultanti iz firme DHR. Sama implementacija trajala je nešto kraće od tri meseca. Firma TIS radi u PANTHEON-u već više od 10 godina i dostignuti su željeni ciljevi kvalitetnog upravljanja procesima kroz funkcionalnosti programa i tačnost i kompletnost finansijskog izveštavanja. Program je zadovoljio potrebe firme, a to što ga koristimo duže od 10 godina je dokaz kvaliteta saradnje. Trenutno koristimo interne resurse za podršku korisnicima i potrebna unapređenja, jer je u međuvremenu kapacitet firme drastično uvećan i pojavila se potreba za svakodnevnom podrškom i unapređenjima.

PCPress.rs Image

I za kraj, kada se pomene PANTHEON, na šta prvo pomislite?

Ukratko rečeno – kada kažemo PANTHEON, pomislimo pre svega na pomoć u poslovanju, ali i na poverenje.

Pročitajte i:  Kreiranje i vođenje obavezne elektronske arhive lako je i brzo uz ABC softver i ABC eArchive

PANTHEON u brojkama

 • 25+ godina prisustvo na tržištu
 • Broj korisnika u regionu 80.200
 • Broj korisnika u Srbiji: 17.440
 • Broj uspešnih implementacija: 10.000+
 • Broj PANTHEON konsultanata za implementaciju i podršku: 500+

datalab.rs
tis.rs

Facebook komentari: