BIZIT 2022

Top 10 sajtova za freelance poslove

Da li ste znali da 34% radne snage u SAD čine frilenseri? I da većina njih bira taj način rada zato što im odgovara fleksibilnost u poslu i da bi zaradili dodatni novac u odnosu na redovni posao.

frilens

Za nekog ko tek počinje posao u IT-ju, frilensing je odličan način da se stekne iskustvo i malo popuni CV. Ali ne samo to. Frilensing omogućava neverovatan nivo fleksibilnosti u radu. Sami birate projekte koje želite da radite i kada ćete raditi a kada praviti pauzu. Ako ove nedelje niste raspoloženi za posao – pa jednostavno nemojte aplicirati!

Pa, odakle da počnete? Možete jednostavno da guglate „freelance jobs”, a možete da uštedite sebi vreme, pošto je Mashable to odradio za vas i izdvojio one najbolje sajtove za frilens poslove za koje može da aplicira bukvalno svako.

Top 10 „freelance jobs” sajtova za IT

1. Smashing Jobs – velika baza frilense IT poslova, prvenstveno poslova za developere, ali može se naći ponešto i za dizajnere.

2. Mashable Job Board – ovde svoju ponudu poslova oglašavaju kompanije poput MTV News, Omaze isl.

3. Coroflot – pre svega namenjen kreativcima, nudi poslove iz celog sveta. Samo odaberite kategoriju Freelance work. Pored poslova za veb-dizajnere i developere, ima i drugih IT projekata.

4. Working Nomads – kategorije poslova na ovom sajtu uključuju dizajn, razvoj, sistemsku administraciju, menadžment i marketing.

5. Authentic Jobs – liste poslova za sve – od menadžera za projekte pa do backend developera.

6. GetACoder – odličan izvor frilense poslova za developere, dizajnere i ostale IT poslove. Baza koja ima desetine hiljada aktivnih poslova u svakom trenutku, što malo otežava filtriranje poslova na ono što zaista želite.

7. WP Hired – ako ste poznavalac WordPress-a, ovo je mesto za vas. Većina izlistanih poslova može se raditi iz bilo kog dela sveta.

8. Problogger Jobs – jasno već iz samog naziva. Blogeri – navalite!

9. Krop – samo za kreativce. Razlikuje se od ostalih po tome što omogućava da postavite svoj portfolio radova na njihov sajt. Koriste ga mnogi poznati fotografi i agencije za dizajn.

10. Stack Overflow Careers – objavljuju ponude za poslove sa punim radnim vremenom i frilens poslove. Uglovnom inženjerski i poslovi za developere.

Izvor: www.mashable.com

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,

2 thoughts on “Top 10 sajtova za freelance poslove

 • 21. January 2016. at 19:00
  Permalink

  Za većinu ovih sajtova nisam ni čuo, a radim 12 godina kao freelancer.

  Par saveta: freelancer.com izbegavajte, jako su bezobrazni. Čim prihvatite posao oni vam skinu svoju proviziju a da kupac još nije platio. Ako se kupac iz nekog razloga izvuče, vi ste svejedno u minusu. Ceo sajt izgleda kao kasino, non-stop popup poruke gde hoće da vam prodaju premium članarinu.

  elance je dobar, sada je deo upwork.com (bivši odesk).

  Za talentovanije, probajte toptal.com – ima prijemni proces iz više koraka koji nije lako proći, ali ako vas prime klijenti i plate su ekstra.

Comments are closed.