PC Press Hosting 2020

Trump opet kritikovao Google, Facebook i Twitter

Američki predsednik Donald Trump izjavio je u sredu 29. avgusta kako se nada “poštenju” tehnoloških divova Google-a, Facebook-a i Twitter-a, koje je optužio za navodnu levičarsku pristranost, odbivši potpuno da isključi mogućnost nametanja regulacija.

“Mislim da Google, Facebook i Twitter vrlo nepošteno tretiraju konzervativce i republikance“, rekao je Trump u Beloj kući. “Mislim da je to vrlo ozbiljan problem, jer zaista nastoje da ućutkaju izuzetno veliki deo ove zemlje, a ti ljudi ne žele da budu ućutkani”, rekao je američki predsednik, napomenuvši kako takvo ponašanje “možda nije zakonito”.

Na pitanje o mogućem uvođenju regulacija Trump je izjavio “videćemo”. “Da li znate šta mi želimo? Ne regulaciju. Mi želimo poštenje”, rekao je Trump.

Google je u utorak odbacio Trumpove optužbe da su rezultati pretrage na njegovom pretraživaču “namešteni”. Trump je Tvrdio kako oni u velikoj meri odražavaju “lažni CNN”. Veliki korisnik društvenih mreža, Trump već dugo vodi rat sa CNN-om, vodećom kablovskom informativnom televizijskom stanicom koja ne preže od otvorene kritike 45. američkog predsednika, koji medije često optužuje za “lažne vesti”, a neke od njih proglašava “neprijateljima naroda”.

Pročitajte i:  Google: Futrole za telefone od reciklirane plastike

Izvor: SEEbiz

Facebook komentari:
PC Press - Telefoni, leto 2020

Tagovi: , , , , ,