BIZIT 2022

Twitch trajno blokirao Donalda Trampa

Twitch je na neodređeno vreme zabranio bivšem predsedniku Donaldu Trampu pristup platformi. Akcija dolazi dve nedelje nakon što je web lokacija onemogućila Trampov nalog, sprečavajući ga da strimuje, ali ostavljajući stranicu naloga uživo, u svetlu brutalnog napada na Kapitol. Tada je portparol kompanije rekao da će ponovo proceniti njegov profil nakon što napusti funkciju – što se na kraju i dogodilo.

PCPress.rs Image

Tramp prešao sve granice tolerancije

Trampov profil na Twitch-u je suspendovan do daljeg, na neodređeno vreme, a sve to zbog stalnog rizika od daljeg podsticanja nasilja. Ovakva suspenzija znači da Tramp neće imati priliku da se žali na zabranu svog profila, a takođe znači da tamo ne može da otvori drugi nalog ukoliko mu ne bude ukinuta suspenzija.

Twitch-ova akcija prati druge kompanije koje su preduzele akcije protiv Trampa. Twitter i Facebook su trajno zabranili Trampu da koristi ove mreže, a sve zbog dešavanja u Kapitolu. Sve je to sad manje u fokusu, jer je Trampu istekao predsednički mandat. Trampov nalog je u junu 2020. godine bio suspendovan zbog pokazivanja bezobraznog ponašanja.

Pročitajte i:  Twitch će dozvoliti strimerima da dele informacije o zabranjenim korisnicima

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: