Top50 Glas publike

Twitter najavljuje dugme „Uredi“

Twitter će u narednim nedeljama predstaviti dugo očekivano dugme za uređivanje. Međutim, opcija će trenutno biti dostupna samo za korisnike Twitter Blue-a, saopštila je kompanija.

PCPress.rs Image

Da li će dugme za uređivanje biti dostupno svima?

Godinama su korisnici Twitter-a zahtevali mogućnost da uređuju svoje tvitove nakon objavljivanja kako bi ispravljali greške u kucanju. Ti zahtevi su doveli do šala, da bi Twitter radije predstavio bilo koju drugu opciju, nego što bi korisnicima pružio jednu od najtraženijih funkcija.

Korisnici koji plaćaju 4,99 dolara mesečno za Twitter Blue uskoro će moći da uređuju svoje tvitove. Korisnici će moći da urede tvit „nekoliko puta“ u roku od 30 minuta od objavljivanja, navodi kompanija.

Skoro svaka druga platforma društvenih medija, uključujući Facebook, Instagram, Reddit i Pinterest, godinama nude funkcije koje korisnicima omogućavaju da uređuju objave.

Međutim, Twitter sada ima mnogo veće probleme i sprema se za suđenje sa Elon-om Musk-om u oktorbru. U aprilu, Musk objavio da poseduje 9 odsto akcija Twitter-a. Zatim je postavio anketu u kojoj je pitao svoje pratioce da li žele dugme za uređivanje. Preko 70 odsto njih je reklo “da”.

Pročitajte i:  Twitter otpušta osoblje zbog pada prihoda od reklama

Twitter je tada razmatrao da li da dozvoli uređivanje tvitova. Kompanija je brinula da to može dovesti do štetnih efekata, kao što je širenje dezinformacija.

Izmenjeni tvitovi će imati ikonicu i vremensku oznaku za prikaz kada je objava poslednji put uređena. Korisnici će moći da kliknu na oznaku uređenog tvita da vide istoriju izmena i prethodne verzije posta.

Twitter je eksperimentisao sa verzijama dugmeta za uređivanje. Pretplatnici Twitter Blue-a, trenutno imaju pristup funkciji koja zadržava tvitove do jednog minuta, omogućavajući korisnicima da pregledaju tvit i “ponište” ga pre nego što ga objave.

Na pitanje da li će dugme za uređivanje na kraju biti dostupno svim korisnicima Twittera, portparolka kompanije navodi da se ova funkcija za sada testira kako bi se „moglo predvideti šta će se dogoditi ako bude dostupna svima“.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,