PC Press Studio

Twitter pokušava da umiri zaposlene jer izmiče dogovor sa Elonom Maskom

Unutar Twittera zaposleni su na ivici otkako je Musk ove godine postao najveći akcionar kompanije.

PCPress.rs Image

U strahu

Twitter pokušava da uguši strahove zaposlenih jer nadolazeće preuzimanje kompanije od strane Elona Maska podstiče zabrinutost oko seizmičkog remonta usluge društvenih medija ali da li njegova uveravanja mogu uspeti u tome?

Mesecima je Maskova kupovina Twittera vredna 44 milijarde dolara unemirila 7500 zaposlenih u kompaniji dok je milijarder davao izjave o tome kako će promeniti uslugu, a zatim pokušao da odustane od ugovora. Sada, kada se njegovo preuzimanje vratilo na pravi put i trebalo bi da bude zatvoreno najkasnije sledećeg petka, zabrinutost unutar kompanije je pojačana.

Zaposleni su u strahu pogotovo od kada je Vašington post izvestio da Mask planira da smanji osoblje Twittera za čak 75% u narednim mesecima. Zaposleni još strahuju da bi Mask mogao da transformiše kompaniju iz firme koja javno trguje u privatnu što je izjavilo još pet zaposlenih koji nisu imali ovlašćenje da govore javno.

Twitter je pokušao da smiri neke od zabrinutih kroz dopis zaposlenima nakon izveštaja o otpuštanju radnih mesta.

Pročitajte i:  Bluesky dobio skoro milion novih korisnika za jedan dan

„Nemamo nikakve potvrde o planovima kupaca koji slede i preporučujemo da se ne prate glasine ili procurela dokumenta, već da sačekamo činjenice od nas i direktno od kupaca.“ – napisao je.

Ipak, čini se da je Twitter u velikoj meri izgubio poverenje svojih zaposlenih a sve se više čini i korisnika.

Izvor: seattletimes.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: