BIZIT plus

Twitter zabranjuje deljenje ličnih fotografija i video snimaka bez pristanka

Twitter je saopštio da neće dozvoljavati više deljenje ličnih medija poput fotografija i video snimaka na svojoj platformi bez pristanka osoba koje se na njima nalazi.

PCPress.rs Image

Samo sa dozvolom

Twitter je rekao da neće više dozvoljavati deljenje fotografija i video snimaka ukoliko osobe koje sa njima nalaze ne dozvole. Politika privatnosti Twittera već zabranjuje deljenje privatnih podataka drugih ljudi kao što su brojevi telefona, adrese i lične karte. Kada pojedinici na slici ili ovlašćeni predstavnici obaveste da nisu pristali na deljenje njihove privatne slike ili video snimaka Twitter će ih ukloniti.

Samo dan pre nego što je Twitter objavio ovu vest suosnivač sajta Džek Dorsi je podneo ostavku na mestu izvršnog direktora. Za sada se ne može pouzdano tvrditi da su ove dve vesti međusobno povezane.

Novo pravilo koje uvodi Twitter se može posmatrati kao značajan korak ka zaštiti naše privatnosti. Međutim, to je još uvek veoma daleko od apsolutne zaštite privatnosti korisnika. Primera radi, prema ovim pravilima na Twitteru možemo da objavimo sliku osobe koja nema korisnički nalog na ovoj mreži. Na koji način će ona prijaviti da nije dozvolila objavu svoje fotografije ili sebe na fotografiji? Idealno rešenje bi bilo da slika ne može da se objavi pre nego što svi oni koji su na slici daju odobrenje. Međutim, još uvek ne očekujemo da će se ovakav mehanizam pojaviti.

Pročitajte i:  Bluesky dobio skoro milion novih korisnika za jedan dan

Izvor: US News

 

Facebook komentari: