Top50 Glas publike

U 2022. godini cene preklopnih telefona približiće se cenama klasičnih

Preklopni telefoni su trenutno jedan od najinteresantnijih proizvodnih faktora u industriji mobilnih telefona. Međutim, njihova prodaja ne prati stepen zainteresovanosti za njih, iz prostog razloga što su ti telefoni još uvek preskupi. Ali, kako se na tržištu pojavljuje sve više takvih telefona, oni postaju sve dostupniji, pa možemo da očekujemo da će se i njihove cene uskoro približiti cenama flagship modela „normalnih“ telefona.

preklopni telefoni

Istraživanje koje je sproveo Counterpoint ukazuje da će se prodaja preklopnih telefona udesetostručiti do 2023. godine. Jedan od glavnih faktora za takva očekivanja je snižavanje cene. Prvo će se telefoni sa horizontalnim preklopom, kao što su Galaxy Z Flip 3 ili Motorola Razr, po svojoj ceni približiti, a možda i izjednačiti sa običnim telefonima visoke klase, pa u narednom periodu možemo da očekujemo više takvih modela u ponudi. Telefoni sa vertikalnim preklopom će i dalje imati veće cene, prvenstveno zbog većih ekrana koje nude.

Na tržište preklopnih telefona će u toku sledeće godine ući i neki novi proizvođači, kao što su Vivo, i Oppo. To znači da ćemo u narednoj godini imati mnogo veći izbor preklopnih telefona, a veća konkurencija će nam omogućiti i da ih za manje novca  možemo imati u svom džepu. Drugim rečima, ako ste razmišljali o preklopnom telefonu, a do sada su vam bili preskupi, izgleda da će 2022. godina biti pravo vreme kupovinu.

Izvor: MS Power User

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,