U Kini predstavljen novi servis autonomnih taksi vozila

Didi Chuxing, najveći rival kompanije Uber u Kini, predstavio je flotu autonomnih taksi vozila, što bi moglo da doprinese tome da postane najveći taksi servis u toj zemlji.

PCPress.rs Image

Naime, Didi planira da u Jiading distriktu u Šangaju pusti u promet Level 4 samoupravljiva vozila, a nakon što su vlasti 28. avgusta odobrile testiranje autonomnih vozila. Osnovno načelo kojim se kompanija vodi je „da tehnologija ima svoju svrhu samo ako u živote korisnika donosi neku dodatnu vrednost,“ pa se u tom kontekstu smatra da će autonomna vozila u budućnosti doprineti bezbednosti u saobraćaju, te povećati efikasnost pametnih gradova. Automobili će u početku imati i ljudske vozače, a u okviru 30 različitih modela automobila, kako bi se kontrolisala bezbednost, te funkcionalnost Level 4 autonomnih vozila koja autonomiju imaju u mnogim, ali ne svim scenarijima koji mogu da se dogode tokom vožnje.

PCPress.rs Image

Tačan datum aktiviranja samoupravljivih taksija još uvek nije poznat, ali se očekuje da kompanija Didi Chuxing bude prva koja će u Kini pokrenuti veliki automatizovani taksi servis, iako nije prva koja je najavila uslugu ovog tipa u toj zemlji, budući da Baidu planira sličan servis do kraja 2019. godine.

Pročitajte i:  Tehnološki giganti razvijaju sopstvene čipove

Izvor: Mashable

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,