BIZIT plus

Ubisoft kreira in-game događaje koji naglašavaju uticaj klimatskih promena

Ubisoft je najavio planove da koristi in-game događaje u igrama kao što su Riders Republic i Skull and Bones kako bi podigao svest o uticaju klimatskih promena na našu planetu.

PCPress.rs Image

Skull and Bones and Riders Republic su deo plana

Planovi su razvijeni kao deo Ubisoft-ovog učešća u godišnjem Green Game Jam-u Playing for the Planet Alliance, koji podstiče proizvođače igara da pronađu načine da integrišu ekološke teme u svoje igre. U Rider’s Republic, na primer, Ubisoft namerava da koristi „kratak i intenzivan događaj uživo“ da promoviše strategije koje će smanjiti veličinu i učestalost šumskih požara, kao i imati emocionalni uticaj naglašavajući njihove posledice. Nećete biti unapred upozoreni na događaj, rekao je Ubisoft. Umesto toga, jednog dana ćete pokrenuti Riders Republic i „odmah ćete biti uronjeni u posledice šumskih požara na periferiji mape“.

Posledice će uključivati narandžasto nebo i maglu „vatrenog dima“ tokom cele igre, opremljenu podrazumevanu gas masku i potpuno nepristupačan deo mape jer vazduh nije moguće udisati. Na vama i drugim igračima će biti da radite zajedno kako biste sprečili da sekvoje izgore. Ovo će uključivati identifikaciju „najkrhkijih i najzapaljivijih oblasti Nacionalnog parka Sequoia” korišćenjem Photo Mode-a, a zatim uključivanje u zajedničke aktivnosti koje će smanjiti rizik od širenja požara, na primer, čišćenje šumskih staza ili zaštitu drveća stavljanjem aluminijumske folije na njihova stabla. Skull and Bones, s druge strane – koji još nema datum objavljivanja, ali se očekuje nešto kasnije ove godine – će se fokusirati na posledice eksploatacije resursa tako što će „pokazati šta se dešava u svetu igara i stvarnom svetu kada potražnja za perajima ajkula rezultira prekomernim izlovom ajkula.”

Pročitajte i:  NVIDIA i Ubisoft u zajedničkoj saradnji 

Kako Ubisoft objašnjava, to će biti „jedan od sezonskih događaja uživo u igri“ koji su dizajnirani da podstaknu saradnju i „imaćete izbor da doprinesete zaštiti morskih divljih životinja i shvatite destruktivnu prirodu trgovine perajima ajkule .” Doprinos izazovima zajednice će, kaže Ubisofts, rezultirati otključavanjem nagrada za sve „u zavisnosti od ukupnog nivoa učešća“. Green Game Jam se održava od 2020. i čini se da raste svake godine. Počevši od mobilnih igara u svojoj prvoj godini, otvoren je za sve platforme 2021. i ova godina se opisuje kao „najveće izdanje“ do sada, sa preko 50 studija koji učestvuju. Pomeranje kroz listu ovogodišnjih učesnika pokazuje da postoje i drugi Ubisoft studiji i igre koje učestvuju, mada ne nužno sa takvim sveobuhvatnim događajima u igri. Za Assassin’s Creed Valhalla, na primer, Ubisoft Montreal će očigledno dodati „ekskluzivni Charity Pack koji sadrži dve jedinstvene maske za montiranje“, a sav profit će biti „doniran dobrotvornim organizacijama fokusiranim na očuvanje prirode“.

Ubisoft San Francisco je, u međuvremenu, rekao da namerava da „nauči učenike gitare i svirače više o njihovom instrumentu i svemu što je ušlo u njegovu izradu“ u Rocksmith-u koristeći kombinaciju „nagrada u aplikaciji sa temom životne sredine ” i „interaktivni nastavni plan i program koji se fokusira na planetu sa tematskim listama pesama i obrazovnim video zapisima i člancima Rocksmith Discover”. Čak i van Ubisofta, Guerilla Games i Sony se uključuju kroz Horizon Forbidden West sa svojim ranije najavljenim projektom „Aloy’s Forests“.

Pročitajte i:  Sledeći Ubisoft Forward biće održan 10. juna

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: