ERP 2024

Ubisoft prenosi igre sa Google Stadia na računar

Ubisoft je počeo da deli PC verzije igara koje su prvobitno kupljene na Google Stadiji u pripremi za gašenje Stadije 18. januara 2023.

PCPress.rs Image

Ubisoft je ranije najavio još u septembru da će svi Ubisoft naslovi kupljeni na platformi za igre u oblaku moći da se prenesu na računar, obećavajući da će kasnije podeliti „konkretne detalje, kao i uticaj na pretplatnike Ubisoft+“. 9to5Google sada izveštava da je ovaj proces migracije tiho započeo u petak, 16. decembra.

Korisnici su videli da se licence za igre automatski prenose na računar preko Ubisoft Connect-a (za razliku od pojedinačnih kodova igara koji se izdaju ručno), što sugeriše da će korisnici morati da povežu svoje Ubisoft i Google Stadia naloge, ali nije jasno šta tačno pokreće prenos igara .

Neki korisnici Reddit-a navode da nije svaka Ubisoft igra kupljena za Stadia prešla na njihov Ubisoft Connect nalog. Takođe je vredno napomenuti da samo ograničen broj Ubisoft igara podržava unakrsno čuvanje u oblaku, tako da nije garantovano da će sačuvani podaci igre biti preneti na Ubisoft Connect za sve naslove.

Pročitajte i:  Ubisoft - glumac Princa od Persije zamenjen 

Još uvek nema reči od Google-a ili Ubisofta o tome kako ovi automatski prenosi igara mogu uticati na povraćaj sredstava za Stadia igre, dodatke i naknade za pretplatu. Takođe ne postoji ništa što bi ukazivalo koje su igre u vašoj Ubisoft Connect biblioteci prenete sa Stadia-e, niti postoji obaveštenje koje upozorava korisnike da je došlo do prenosa.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: