BIZIT 2022

Ulaznica u svet mehanike

Došlo je vreme da svaka kompanija koja je uspešna u svetu periferijskih uređaja mora da ponudi barem jednu mehaničku tastaturu. Trendu se priključuje LC Power modelom Mech 1.

PCPress.rs ImageLC Power je, za razliku od HyperX‑a, težio da ponudi kupcima što pristupačniju mehaničku tastaturu bez želje da detaljima podiže troškove, što se jasno vidi po ceni. Imajući u vidu stanje na domaćem tržištu, možemo reći da je upravo to potrebno. Osim toga, takav pristup dobar je i zato što će se tastatura kao što je Mech 1 dopasti i korisnicima koji žele manje upadljiv model praktičan za kucanje tekstova.

Mech 1 je izrađen veoma dobro i iznad nivoa koji smo očekivali, znajući da je ipak reč o debitantskom primerku. Pretpostavljali smo da će biti korišćena isključivo plastika, međutim, kompletna gornja ploča izrađena je od kvalitetno obrađenog metala, crnog aluminijuma koji daje odličan osećaj na dodir. Odmorište za dlanove je produženo, pa šake možete da oslonite o hladan aluminijum, što prija i omogućava udobnije kucanje i korišćenje tastature generalno.

Za tastere je odabrana kvalitetna ABS plastika koja deluje kao da će izdržati više godina pre nego što počne da daje naznake pohabanosti. Ispod tastera kriju se provereni Cherry MX Red prekidači. Crveni mehanizmi su izuzetno popularni kako među igračima, tako i među korisnicima koji provode mnogo vremena kucajući. Njihova svestranost čini ih odličnim izborom za osnovnu tastaturu, jer su jednako okrenuti gejmingu i radu. I ugrađeno LED osvetljenje je crvene boje. Postoje četiri moda, a možete da podesite jačinu osvetljenja i naravno potpuno da ga isključite.

LC Power je ugradio osam multimedijalnih prečica, kao i šest programabilnih makro‑kombinacija. Za vezu s PC‑jem koristi USB interfejs, a dopada nam se to što je ugrađeni kabl solidne debljine. Nažalost, nije modularan kao na mnogim modernijim tastaturama, ali spremni smo da na ovaj sitniji nedostatak zažmurimo na jedno oko. Dobra vest je činjenica da je implementiran N key rollover, što praktično znači da nema ograničenja koliko prekidača možete da pritisnete istovremeno i da oni budu registrovani. To je posebno bitno za igrače koji mnoge akcije obavljaju istovremeno. Iskoristili bismo i priliku da istaknemo da se nama veoma dopada činjenica da je na verziji za naše tržište Enter taster pune veličine.

LC Power Mech 1 nije najbolja mehanička tastatura koju možete naći na tržištu, ali se takmiči da uđe u konkurenciju najboljih kupovina, što je sjajna vest s obzirom na to da je reč o proverenom brendu koji je zadobio poverenje mnogih korisnika. Kompromisa u suštini nema, jer osim manjih detalja koje je lako zanemariti, Mech 1 predstavlja veoma kvalitetan izbor koji će vam dati pun osećaj uživanja ulaskom u svet mehanike.

LC Power LC-KEY-MECH-1
Konekcija USB 2.0
Br. tastera / makro / multim. 105 / 6 / 8
Tip prekidača Cherry MX Red
Pozadinsko osvetljenje crveno, mogućnost podešavanja intenziteta
Dimenzije 458×165×39,5 mm
Masa 1 kg

www.mid9.rs

(Objavljeno u PC#243)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,