USB kondom za digitalnu sigurnost

Ponekad su najjednostavnija rešenja najbolja. Tu tvrdnju dokazuje proizvod koji bismo mogli nazvati USB kondomom. Nedavno smo pisali na temu bezbednosti punjenja uređaja na javnim punjačima. Upravo za tu namenu je namenjen ovaj proizvod. Njegovo zvanično ime je SyncStop i predstavlja efikasno i što je najvažnije jeftino rešenje za potencijalne probleme krađe podataka kada su vaši uređaji povezani na nezaštićene i nesigurne uređaje za punjenje. To je dodatak koji se postavlja između USB kabla i javnog punjača i na taj način se sprečava bilo koja mogućnost krađe podataka.

PCPress.rs Image

Ideja je toliko jednostavna da možemo da se zapitamo kako se nismo i sami toga setili. Uređaj blokira bilo koji saobraćaj koji prolazi kroz USB kabl, tako što dozvoljava samo da kroz njega prolazi struja, najverovatnije na taj način što su fizički povezana samo dva napojna pina na USB konektorima. A sve to košta samo 6.99 dolara.

Ovo je rešenje koje će se sigurno svideti poslovnim ljudima koji često putuju i koji provode dosta vremena na stanicama i aerodromima, freelancer-ima koji rade u deljenim radnim prostorima ili u kafićima… Primene su mnogostruke i verujemo da svako od nas može da pronađe bar jedan način kako bi ga iskoristio.

Pročitajte i:  Acer lansirao računare sa antibakteriološkom zaštitom

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,