Uskoro ćete moći da delite Outlook email na Microsoft Teams, ako želite

Microsoft olakšava korisnicima Outlook-a da razmenjuju email i email thread putem Teams-a u nastojanju da podstaknu saradnju.

PCPress.rs Image

Pokrenite novi Teams chat baziran na email-u ili email thread-u

Kako je izvestio MSPoweruser, softverski gigant već duže vreme radi na ovoj novoj funkciji koja omogućava korisnicima programa Outlook da dele email na Teams. Iako je prvobitno trebalo da bude objavljena u martu, funkcija je odložena iz nepoznatih razloga. Sada, iako se slaže sa novim postom na Microsoft 365 planu, on će biti dostupan ovog meseca, ali koliko će to biti korisno za korisnike programa Outlook, ostaje da se vidi.

Kada se ova funkcija pokrene, korisnici Outlooka na vebu moći će da pošalju kopiju email ili email thread zajedno sa prilozima u chat ili kanal u Microsoft Teams-u. Prema Microsoftovom postu, prilikom deljenja sa Teams-om iz Outlooka na vebu, pojaviće se pop-up prozor koji će omogućiti korisnicima da potvrde sa kojim kanalom ili osobom žele da dele email ili email thread. Čak će moći da izaberu da li žele da uključe priloge u email ili ne. Odavde će korisnici moći da započnu chat o email-u sa svojim kolegama direktno u Teams chat-u.

Pročitajte i:  Zasićeni ste Outlookom? Sada je savršeno vreme da ponovo isprobate Thunderbird

Ovo bi moglo pomoći korisnicima programa Outlook i Teams da uštede vreme, jer će rasprava o sadržaju email-a u Microsoftovom alatu za saradnju na mreži, verovatno biti brža nego u velikom email thread-u sa više primalaca. Iako je ovo zanimljiva funkcija, biće korisna samo onima čije organizacije koriste i Teams i Outlook. Bez obzira na to, verovatno ćemo čuti više o njenoj primeni kada se pojavi kasnije ovog meseca.

Izvor: Techradar

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,